Taylor Swift'ten kasırga mağdurlarına 5 milyon dolarlık yardım

ABD'de büyük can ve mal kaybının yaşandığı Milton Kasırgası'nın tahribatının ardından en zengin kadın müzisyen ünvanına sahip olan ünlü şarkıcı Taylor Swift, 5 milyon dolar bağışladı.

Habertürk'ün haberine göre Helene Kasırgası'nın yol açtığı yıkım ve Milton Kasırgası'nın devam eden tahribatının ardından ünlü şarkıcı Taylor Swift, kasırga yardım çalışmalarına katkıda bulundu. Swift, kasırgadan etkilenenlere yardım için 5 milyon dolar bağışta bulundu.

Bu ayın başlarında Helene Kasırgası ABD'nin güneydoğu eyaletlerinde karaya çıkarak Georgia, Florida, Kuzey Carolina ve daha birçok şehri yerle bir etti. Kasırga yüzlerce kişinin ölümüne ve çok daha fazlasının da kaybolmasına neden oldu. Önceki gün de Milton Kasırgası Florida'yı vururken, ABD Başkanı Joe Biden tarafından "yüzyılın fırtınası" olarak tanımlandı.

"TAYLOR'A KATILIN"

Feeding America, pop yıldızının cömert bağışını resmen doğruladı. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Feeding America adına yapılan açıklamada, Taylor Swift'in; toplumların yeniden inşasına ve toparlanmasına yardımcı olmak, bu yıkıcı fırtınalardan etkilenen insanlara temel gıda, temiz su ve malzeme sağlamak için kullanılacak 5 milyon dolarlık bağış yaptığı belirtildi.

Feeding America, başkalarını da Taylor Swift'in yolundan gitmeye yönlendirerek, "Yapabiliyorsanız Taylor'a katılın" mesajıyla bağış yapmaya teşvik etti.

EN ZENGİN KADIN MÜZİSYEN

Forbes, geçtiğimiz günlerde 'Eras' adlı turnesiyle yakaladığı tarihi başarısının ve müzik kataloğunun kalıcı popülaritesinin ardından Taylor Swift'in mali durumunu güncellemiş, Swift'in servetinin 1,6 milyar dolar olduğunu açıklamıştı. Böylece Swift, 1,4 milyarlık servetin sahibi olan Rihanna'yı geride bırakarak dünyanın en zengin kadın müzisyeni olmuştu.

MİLYONLARCA DOLAR DAĞITTI

Taylor Swift, daha önce de cömert bağışlarıyla gündeme gelmişti. Aralık 2023'te Tennessee'yi yıkıp geçen fırtınaların ardından afet yardımlarına 1 milyon dolar bağışlamış, Şubat 2024'te Kansas City Chiefs'in Super Bowl geçit töreni sırasında öldürülen 44 yaşındaki bir kadının ailesine sessizce 100 bin dolar vermişti.

Taylor Swift, Edinburgh Food Project'ten Arizona Food Bank Network'e, dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde yerel aşevlerini desteklemesiyle gündem olmuştu.

People Dergisi, Taylor Swift'in ekibinde yer alan dansçılar, makinistler, ses teknisyenleri, yemek servisi yapanlar ve diğer çalışanlar için 55 milyon doların üzerinde ikramiye dağıttığını aktarmıştı.

Cem Öğretir'in sağlık durumuna ilişkin gerçeği eşi açıkladı Fırat Çelik'e polis baskını şoku! Taşıyıcı anneyle baba olan Emir Bahadır kızına Fransız dadı tuttu Nişantaşı'nda görüntülenen iki ünlü oyuncu şoke oldu Bir dönemin yakışıklı isminin son görüntüsü hayrete düşürdü Zehra Güneş'in telefonundan Arda Turan çıktı!