TIR dorsesine binen 4 kaçak göçmen havasızlıktan hayatını kaybetti

Edirne'den Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’nda, UMAT İpsala İbrahim Girgin TIR Parkı’ndaki bir TIR’ın dorsesine giren 4 kaçak göçmen hayatını kaybetti. Göçmenlerin aşırı sıcak ve havasızlık sonucu hayatını kaybettiği değerlendiriliyor.

İzmir’den, Yunanistan’ın Selanik kentine giden buzdolabı yüklü TIR, saat 05.30 sıralarında Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde mola verdi.

İddiaya göre bu sırada 4 kaçak göçmen, yasa dışı yollarla Yunanistan’a gitmek için gümrük halatını kesip TIR dorsesine bindi.

Bir süre dinlenen sürücü, daha sonra TIR ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımıyla açılışı yapılan UMAT İpsala İbrahim Girgin TIR Parkı’na park gelerek, Yunanistan'a hareket etmeden önce son kez mola verdi.

Bir süre sonra TIR’ın dorsesinden sesler geldiğini fark eden sürücü, dorseyi kontrol ettiğinde baygın halde 4 kaçak göçmen ile karşılaştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 2 kaçak göçmenin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, ambulanslarla Keşan ve İpsala’daki hastanelere kaldırılan 2 göçmen de doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

4 göçmenin aşırı sıcak ve havasızlık sonucu hayatlarını kaybettikleri değerlendiriliyor.

Kaçak göçmenlerin cenazeleri, kimliklerinin belirlenmesi ve otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

DHA

Adı Fikret Orman'la anılan Güzide Duran'a boşanma aşamasındaki eşinden sert ikaz Nihal Candan'a yardım çağrısına Hande Yener'den destek Doğuş ve eşi Azerbaycan'dan gelen acı haberle sarsıldı 'Kral Kaybederse' dizisinin yeni sezonuyla ilgili flaş gelişme Cemre Baysel'in bikinili pozlarına Aytaç Şaşmaz'dan olay gönderme Kaan Urgancıoğlu ve Meryem Uzerli'yi buluşturan dizi yayınlandı