Tunceli’de meydana gelen deprem sonrası Naci Görür'den korkutan uyarı

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Korkutan deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Tunceli'nin Pülümür ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı 8,7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Korkutan deprem sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, şu ifadeleri kullandı;

"Bugün daha önce yazdığım bazı tweetleri tekrar gönderdim. Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum.

Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir.

Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bakın bugün Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu, 1 kişi bile ölmedi. ÜLKEMİZDE DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ. Kampanyaya katkı veriniz."

Görür, bir sonraki mesajında ise bölgedeki tehlikeye dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı;

"Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmaşldır."

Rihanna yeniden anne olmaya hazırlanıyor Nilsu Berfin Aktaş tatile hazır Adı Fikret Orman'la anılan Güzide Duran'a boşanma aşamasındaki eşinden sert ikaz Nihal Candan'a yardım çağrısına Hande Yener'den destek Mehmet Okur'un tercihi Çeşme oldu 'Kral Kaybederse' dizisinin yeni sezonuyla ilgili flaş gelişme