Üç çocuklu Türk anne, 200 km hızla Almanya’ya daldı!

Almanya’nın sınır kontrolleri sürerken, şu ana kadar yaklaşık 4’te biri Türk vatandaşı olmak üzere 600’e yakın kişi sınırlardan geri çevrildi. Almanya’ya girişi sakıncalı olanlar, arananlar, radikal İslamcılar, daha önce sınır dışı edilmiş olanlardan oluşan grup, geldikleri ülkelerde kaldı.

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre bu kişilerin ya geldikleri ülkede iltica işlemleri yapılacak ya da oradan ilk geldikleri yere gönderilecekler.

Bu arada, sınır kontrollerini aşmak isteyen Türk anne ile üç çocuğu ve 29 yaşındaki bir kadın, 200 km hızla Çekya’dan girdikleri sınırda tarlaya uçtu.

TÜRKLER İÇİN FARKLI ANLAMI VAR

Sınır kontrolleri geçen yıl ekim ayında başlamış ve 16 Eylül’de de artırılmıştı. Sınır kontrolleri Türkler için, Suriyeli ve Afganlardan daha farklı bir anlam ifade ediyor. Almanya, Suriyeli ve Afganların yüzde 85 ile 90’ının ilticasını kabul ederken, Türklerin iltica kabul oranları yüzde 10 civarında.

Böyle olunca, Türkler sınırlardan daha çok çevriliyor. Sınırda iltica talep etmek de Türkler için yeterli olmayabiliyor. Çünkü, ilk ayak bastıkları AB ülkesine gönderilmeleri gerekiyor. Geri çevrilmeden ülkeye girip geçici olarak kamplara alınan bu ilticacıların sürecinin daha da hızlanması bekleniyor. İşte bu sınır kontrolleri, Türklere akıl almaz işler yaptırıyor.

ÇEKYA SINIRINDAN DALDILAR

11, 14 ve 16 yaşındaki üç çocuğu ve Sırbistan’da tanıştığı 29 yaşındaki başka bir Türk kadınla yola çıkan 40 yaşındaki Türk anne, Sırbistan’dan önce Macaristan’a, ardından da Almanya’ya yola çıktı. 21 yaşındaki Gürcü şoför arabayla, iki Türk kadın ve üç çocuğu Waidhaus’ta sınırdan geçirdi.

Ancak Alman polisi onları takip ediyordu. Polisin ışığını gören sürücü hızlandı ve 200 kilometre hızla yoldan çıkıp bir tarlaya daldı. Kazada Türk annenin omuz kemiği ve kaburga kemikleri kırıldı ve vücudunda çeşitli ezilmelerle yaralar oluştu. Ayrıca kalp krizi geçirdi ve hayata döndürüldü. 14 yaşındaki çocuğunun safra kesesi alındı, ayrıca böbrekleri de hasar gördü. Çocuğun biri de kaza sırasında arabanın içinden fırladı.

'VİZE VERMEDİLER, KAÇIP GELDİM'

Arabada bulunan 29 yaşındaki kız da yaralandı. Genç kız, Almanya’nın kendisine vize vermediğini, bu yüzden kaçarak geldiğini anlattı. Aile ve kızın iltica talebi kabul edilmedi, aile Koblenz Kenti’ndeki bir yurtta yaşıyor.

Bu arada insan kaçakçılığından yargılanan 21 yaşındaki Gürcü ise mahkemeye çıkarıldı ve hızlı bir yargılama ile 6 yıl hapis cezası aldı.

Tolga Karel, beşinci kez baba oldu 'Teşkilat' dizisinde sürpriz gelişme Sosyete saatçisinde ortalık karıştı: Eşi, Zorlu'yu birbirine kattı Metin Arolat'ın ani vefatına ilişkin ses getiren iddia Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut 5’inci kattan düşerek hayatını kaybetti Pınar Deniz, Paris'teki defilede yürüdü