Ünlü dergi Türkiye’nin resmi dilini Arapça yaptı!

İngiltere merkezli ünlü 'Time Out' dergisinin, Körfez ülkelerinde satılan sayısında, Türkiye'nin Orta Doğu ülkeleri arasında gösterildiği ve dilinin Arapça olduğu bilgisinin verildiği ortaya çıktı.

Sözcü Gazetesi'nden Batuhan Serim'in haberine göre ünlü seyahat, eğlence, yeme-içme ve sanat dergisi Time Out; Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan Körfez İşbirliği Ülkeleri’ne özel 2023/24 tarihli yıllık ve ‘Kısa Seyahatler’ (Short Escapes) konulu sayısında Türkiye’ye de yer verdi.

Umman’da yaşayan bir Türk vatandaşı, market alışverişinde aldığı dergiyi evde incelerken şoke oldu.

Dergide Türkiye’nin Orta Doğu ülkeleri arasında yer aldığı ve konuşulan dilin Arapça olduğu bilgisinin verildiğini gördü.

Durumu fark eden bir vatandaş, derginin yetkililerine durumu belirttiğini ve dergi yönetimi tarafından özür dilendiğini söyledi.



Yetkililer, hatalı sayının toplatılacağına dair bir bilgi vermezken, sonraki sayılarda bu hatanın yapılmayacağını söylemekle yetindi.

Bülent Uygun’un kızı hayatını kaybetti Beren Saat ve Kenan Doğulu bebek heyecanı mı yaşıyor? Oyuncu Özlem Çınar'dan yürek yakan veda Tolgahan Sayışman, yoğun bakımda tedavi gören babasının son durumunu açıkladı Şener Üşümezsoy'dan Celal Şengör'e sert sözler: "Celal, hoca değil!" Yasemin Kay Allen ve Erdal Kaya aşka geldi