Ünlü müzik grubu ABBA'ya şövalyelik ünvanı

ABBA, en son neredeyse 50 yıl önce verilen şövalyelik nişanıyla ödüllendirildi. Ünlü müzik grubunun üyeleri, İsveç pop müziğini büyük bir küresel izleyici kitlesine taşıyan kültürel etkileri nedeniyle cuma günü Kral Carl XVI Gustaf tarafından tanındı.

İsveç, 1975'te vatandaşlarına kraliyet nişanı vermeyi bırakmış, ancak yabancılara kraliyet nişanı vermeye devam etmişti.



Çarşamba günü Kraliyet Sarayı'nda yapılan törende aralarında ünlü müzik grubu ABBA’nın da bulunduğu 13 kişiye kraliyet nişanı verildi.




Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad ve Björn Ulvaeus'tan oluşan gruba, ‘Uluslararası müzikteki olağanüstü çabaları’ nedeniyle ‘Vasa Kraliyet nişanı’ verildi.

DHA

Cindy Crawford'un kızı, 31 yıl sonra aynı elbiseyi giydi Tatlıtuğ ailesi yaza dostlarıyla Marathi Adası'nda veda etti İki ünlü oyuncu "Yalı Çapkını"ndan ayrıldı mı? Şaşırtan iddia Arka Sokaklar dizisine sürpriz transfer Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu çiftinin bebeklerinin ismi belli oldu mu? Pınar Altuğ ile Beren Gökyıldız “Köstebekgiller”de anne kızı oynuyor