YÖK’ten 'sahte burs' uyarısı: "O mesajlara itibar etmeyin!"

Büyük dolandırıcılık girişimiyle ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da öğrencileri uyardı.

Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre YÖK'ten yapılan açıklamada burs tuzağına dikkat çekilirken bu konuda kurumlarına da öğrencilerden çok sayıda şikâyet ulaştığı ifade edildi.

"Öğrencilerimizin burs vaadiyle kendilerine iletilen mesajlara itibar etmemeleri önemlidir" denilen açıklamada şu uyarılar yapıldı:

 YÖK Destek Bursları'na ilişkin duyurular konusunda kurulun resmi internet sayfasının (yok.gov.tr/ogrenci/yok-bursu-ve-destekleri) takip edilmesi gerekmektedir.

Bu yönde gelen SMS mesajlarına itibar etmeyin. Banka hesaplarının yasa dışı amaçlar için kullanılması ve siber dolandırıcılığa karşı dikkatli olun.

BAĞLANTILARA TIKLAMAYIN

*E-posta ve sosyal medyada güvenlik ayarlarını iyi yapın.

*Yasadışı yapılacak işlemler öğrencilerin hesapları üzerinden yapıldığı için, yasalar karşısında öğrenciler hesap vermek zorunda kalmaktadır.

*Bu noktada öğrencilere düşen sorumluluk kesinlikle SMS ile gelen bir bağlantıya tıklamamaları olmalıdır."

Uzun süredir gözlerden uzak olan ünlü isim, kanserle mücadele ediyor Barış Arduç ve Gupse Özay çiftinden müjdeli haber Beren Saat setlere rekor ücretle dönüyor Eski dost olan iki aktör, nasıl karşı karşıya geldi? İtalya'da evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım yurda döndü Serenay Sarıkaya'dan Mert Demir'e olay sözler: "Ayıp, ayıp..."