Antalya'ya 1800 metre uzaklıktaki adada OHAL ilan edildi

Antalya ilinin Kaş ilçesine 1800 metre uzaklıktaki turistik Kızılhisarlı Adası (Meis) sahil şeridinde liman bölgesi ve ada etrafından kıyı erozyonları oluştuğu gerekçesiyle bir ay önce ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının bir ay daha uzatıldığı açıklandı.

Antalya'ya 1800 metre uzaklıktaki adada OHAL ilan edildi

Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine göre Antalya ilinin Kaş ilçesine 1800 metre uzaklıktaki turistik Kızılhisarlı Adası (Meis) sahil şeridinde liman bölgesi ve ada etrafından kıyı erozyonları oluştuğu gerekçesiyle bir ay önce ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının bir ay daha uzatıldığı açıklandı.

SİVİL SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Yunanistan  Sivil Savunma Genel Sekreteri Vasilios Papageorgiou'nun yaptığı açıklama ile olağanüstü halin 13 Mart'a kadar uzatılması kararı alındığı açıklandı.

Kızılhisarlı (Meis) Belediyesi tarafından kent merkezindeki liman bölgesinde önleler alınmasına rağmen erozyon ve çökme tehlikesinin devam ettiği ve sorunun ortadan kaldırılmaması nedeniyle olağanüstü halin süresinin uzatıldığı açıklandı.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

"Güney Ege Bölgesi, Rodos Bölgesel Birimi,  Meis Belediyesi'nin Sivil Savunma Olağanüstü Hal ilanını, ilan gerekçelerinin hala geçerli olması ve yukarıdaki 9 ilgili madde uyarınca yukarıda belirtilen bölgede kıyı erozyonu olaylarının meydana gelmesinden kaynaklanan sonuçların yönetimi çalışmalarının henüz tamamlanmamış olması nedeniyle uzatmaya karar veriyoruz. Bu uzatma beyanı, önceki Kararın (ilgili 8) sona erme tarihinden itibaren bir (1) ay, yani 13 Mart 2025 tarihine kadar geçerli olacaktır. Belirtilen sürenin bitiminden sonra, yeni bir belge düzenlenmeksizin yukarıdaki Sivil Koruma Acil Durumu kaldırılacaktır.”