Bakan Yerlikaya'dan Kayseri açıklaması: 474 kişiye gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'deki taciz olayı sonrası patlak veren, İstanbul'un bazı ilçeleri ile Gaziantep, Hatay ve Antalya gibi birçok ilde süren olayların gözaltı bilançosunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya'dan Kayseri açıklaması: 474 kişiye gözaltı

Sözcü Gazetesi'nden Mahir Ağar'ın haberine göre Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğu taciz etmesini ardından başlayan gerilim birçok ile yayılmış, Suriyelilerin araç, iş yeri ve evlerine yönelik eylemler düzenlenmişti. Suriye'nin kuzeyinde de Türklere ait araçlar yakılıp, güvenlik güçlerine yönelik provokasyon yapılırken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya devam eden olaylarda gözaltına alınan kişi sayısını açıkladı.

Yerlikaya "Kayseri’de meydana gelen çirkin olay sonrası ülkemiz genelinde bazı şehirlerimizde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirilmiştir. Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların 285'inin çeşitli suçlardan (Göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma v.b.) adli kaydı olduğu tespit edilmiştir" bilgisine yer verdi.

Yerlikaya açıklamasında "Kıymetli Vatandaşlarım; Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir" ifadelerine yer verdi.

BAKAN GÜLER: "GERİLİM DİKKATLE İZLENİYOR"

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de TSK komuta kademesinin, bakan yardımcılarının ve birlik komutanlarının katıldığı video telekonferans toplantısında olaylara ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Suriyeli sığınmacılar konusunda son dönemde oluşturulmaya çalışılan olumsuz algı ve artan gerilimler dikkatle izlenmektedir. Türkiye’ye karşı faaliyet gösteren bazı unsurların kamu düzenini bozma girişimleri devletimizin tüm birimleriyle gösterdiği özverili çaba sayesinde başarısız kılınacaktır."