Bakan Yusuf Tekin'den 'kıyafet kısıtlamasına' ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gebze'de mezuniyet törenine katılmak isteyen kız öğrencilere yönelik skandal kıyafet kısıtlamasına ilişkin konuştu. İlk açıklamasında okul müdürünü savunan Tekin bu kez "Gerekli incelemeleri ve işlemleri yapacağız" dedi.

Bakan Yusuf Tekin'den 'kıyafet kısıtlamasına' ilişkin açıklama

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi’nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin kıyafetleri nedeniyle mezuniyet törenine alınmaması hakkında konuştu. 

Tekin "Gebze'deki olayın başlangıcında tartışma okula gelecek misafir sayısı ile başlıyor. Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay, gerekli incelemeleri ve işlemleri yapacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu'nda düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

"YAŞANMASINI ARZU ETMEDİĞİMİZ BİR OLAY" 

Tekin, Gebze'de yaşanan olaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, şunları söyledi:

"Medya, siyaset, STK’lardan bir şey rica ediyorum. Bu kadar büyük bir ailenin içerisindeki bir tane olumsuzluğu bu kadar gündem yapacağınıza, öğretmen arkadaşlarımızın yıl boyunca yaptıkları fedakarlıkları keşke aynı samimiyetle, aynı gayretle medyatik hale getirseniz.

İstenmeyen olaylar olduğunda iyi niyetli bir yaklaşımla önce bakanlığımızın sorunu çözebilecek kişilerin haberdar olması gerekiyor. Bunun çözümünü aramadan, doğrudan bu şekilde medyatik hale getirilmesinin basın etiği açısından çok doğru olmadığına inanıyorum. Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olay. Bakanlık olarak bu konuda ihmali, yanlışı olan kişilerle ilgili olarak gerekli incelemeleri yapacağız."

DEVAMSIZLIK AFFI YOK

Bakan Tekin ayrıca devamsızlıktan kalan öğrenciler için af düşünceleri olmadığını ifade etti.