Bankalar limit düşürmeye izin vermiyor!

Yeni vergi düzenlemesi Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer edindi. Gayrimenkul, araç satışları, kol saatleri ve dronlar gibi pek çok ürüne ek ödemeler getirilmesi öngörülüyor.

Bankalar limit düşürmeye izin vermiyor!

100 BİN TL ÜZERİ KART LİMİTİNE 750 TL EK ÖDEME

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre teklif kapsamında, limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartı sahipleri, her bir kart için yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.

46 MİLYAR TL GELİR HEDEFLENİYOR

Bu katılma paylarının, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarılacağı belirtilirken, toplamda 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL’lik bir gelir hedeflendiği ifade ediliyor.

KREDİ KARTLARINDAN ALINACAK PAYA TEPKİ

AKP'nin Meclis’e getirdiği yeni vergi paketi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bazı vatandaşlar, kredi kartlarından alınacak katılma payına karşı tepkilerini dile getirdi.

BANKALARA 99 BİN TL TALEBİ

Sektör kaynaklarından elde edinilen bilgilere göre, bu durum üzerine vatandaşlar bankaların çağrı merkezine başvurarak kart limitlerini 99 bin 900 TL'ye düşürmek istiyor.  Fakat bankalar müşterilerinin bu isteklerini karşılamıyor. Limitler şuanda düşürülmüyor. 

KREDİ KARTI LİMİTİ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Bankanızın mobil veya internet bankacılığı uygulamalarını kullanarak kredi kartı limitinizi düşürebilirsiniz. Ayrıca, bankanın şubesine giderek bir talep dilekçesi doldurup limit düşürme isteğinizi iletebilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayarak da talebinizi iletmek mümkün.

Öte yandan, 100 bin TL ve üzeri limite sahip kredi kartı sayısının 61 milyon 955 bin 106 olduğu kaydedildi.