'Bayan Vücut' Elle Macpherson'dan üzücü 'kanser' açıklaması

Dünyaca ünlü model ve iş insanı Elle MacPherson, yedi yıl önce meme kanseri teşhisi aldığını itiraf etti. 32 doktorla görüştüğünü ve kemoterapi almasının tavsiye edildiğini; ancak kendisinin bunu reddettiğini açıkladı.

'Bayan Vücut' Elle Macpherson'dan üzücü 'kanser' açıklaması

Milliyet Gazetesi'nden Buse Bulat'ın haberine göre bir döneme damga vuran, 'Bayan Vücut' lakaplı Avustralyalı model ve iş insanı Elle MacPherson (60), yedi yıl önce kendisine meme kanseri teşhisi konulduğunu açıkladı.

Kendi adını taşıyan yeni kitabı 'Elle'i tanıtmak için Australian Women's Weekly'ye verdiği röportajda ilk kez bu konu hakkında konuşan ünlü isim, hastalığını öğrendiğinde neler yaşadığını anlattı.

"KAFA KARIŞTIRICI VE ÜRKÜTÜCÜYDÜ"

Şu anda remisyonda olan Macpherson, "Kaner teşhisi almak şoke ediciydi, beklenmedikti, kafa karıştırıcıydı ve ürkütücüydü" dedi.

Süper model, lumpektomi yaptırdıktan sonra bir doktorun kendisini aradığını ve bir tür meme kanseri olan HER2 pozitif östrojen reseptif intraduktal karsinom olduğunu söylediğini de sözlerine ekledi.


'Bayan Vücut' Elle Macpherson'dan üzücü 'kanser' açıklaması


Macpherson'a daha sonra mastektomi ve kemoterapi tedavisi görmesi tavsiye edildi.

32 DOKTORLA GÖRÜŞMÜŞ!

Tedavi seçenekleri üzerinde haftalarca düşündüğünü ve '32 doktor ve uzmandan' tavsiye aldığını söyleyen ünlü isim, sonunda kemoterapi tedavisini reddetmeye karar verdiğini açıklayarak; "Tedavi için holistik bir yaklaşım seçtim. Bu süreçte beni desteklemesi için kendi doğrularıma, inanç sistemime ihtiyacım olacağını fark ettim. Ve ben de bunu yaptım. Bu, kendime karşı dürüst olmak, kendime güvenmek, bedenimin doğasına ve seçtiğim tedaviye güvenmek konusunda harika bir egzersiz oldu" şeklinde konuştu.

Kitabında da hastalığından bahseden ve ailesinin bu konuda son derece destekleyici olduğunu söyleyen Elle MacPherson, "Kesin bir tedavi olmadığını ve kesinlikle hiçbir garantinin bulunmadığını anlamaya başladım. 'Doğru' bir yol yoktu, sadece benim için doğru yol vardı" diye yazdı.

"İNSANLAR DELİ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORDU"

Emektar isim "Standart tıbbi çözümlere hayır demek hayatımda yaptığım en zor şeydi. İnsanlar deli olduğumu düşünüyordu. Ama bana gerçekten uyan bir seçim yapmam gerektiğini biliyordum. Benim için bu, meme kanseriyle ilişkili fiziksel faktörlerin yanı sıra duygusal faktörleri de ele almak anlamına geliyordu... Ve bu cesaret gerektiriyordu." sözleriyle açıklamalarını tamamladı.