Bebeğinizin zeki olması için

Bebeğinizin zeki olması için

Bebeğinizin zeki olması için

Bebek bu pek çok unsurun tesiri sonucunda dünyaya belli bir potansiyelle gelir.

Hamilelik döneminde bebek için iyi bir başlangıç yapmak ve bütün dönem boyunca onların ruhsal ve zihinsel gelişimi için şunlar yapılabilir:

Bebeği Kabullenin
Anne ilk aydan itibaren bebeği kabullenmeli, anneliğe hazırlanmalı, onu fark etmeli ve sevmelidir.

Çok Fazla Kilo Almayın
Alınan kilo miktarı bebeğin ağırlığını, dolayısıyla da beynin büyüklüğünü ve zekâsını etkilediğinden,
doktorlar vücut ağırlığının % 20’si kadar kilo alınmasının yeterli olduğunu söylemektedirler.

Dikkatli Beslenin
Hamilelikte beslenme zekâ gelişimindeki en önemli unsurdur. Özellikle sinirsel gelişimde önemli bir rol oynadığından annelerin düzenli ve çeşitli yiyecek gruplarından beslenmeleri gerekmektedir.

Hareket Edin
Hamilelik sırasında düzenli egzersiz yaparak vücuttaki oksijen akışı hızlandırılmalıdır.

Tiroide Dikkat
Yorgunluk, konsantrasyon güçlüğü, saç dökülmesi ve üşüme gibi şikâyetler varsa tiroit bezi kontrolü yapılmalıdır.

Dişleri Kontolden Geçirin
Hamilelik döneminde diş rahatsızlığı geçiren anneler prematüre ya da düşük kilolu bebek dünyaya getirme riski taşıdıklarından ve prematüre doğan bebeklerde öğrenme ve gelişim safhalarında güçlük çektiğinden arada bir diş hekimine gidilmelidir.

Demir Alın
Demir alımı bebeğin entellektüel potansiyelini artırdığından ve hamilelik döneminde yeterli demir alımı asla gıdalarla sağlanamadığından her gün demir içeren tabletlerden içilmesi gerekmektedir.

Mutlu Olun
Bebeğin algıları henüz doğmadan önce başar ve dolayısıyla kendini iyi hisseden bir annenin karnındaki bebekte mutlu olur.

Bebeği Emzirin
Anne sütünün içeriği sabit değildir ve bebeğin yaşına en uygun olan özellikleri içerir. Prematüre bebeğin annesinin sütü prematüre bebeğe, 1 aylık bebeğin anne sütü 1 aylık bebeğe, 3 aylık bebeğin anne sütü 3 aylık bebeğe uygundur. Dolayısıyla, bebekliğinde emzirilen çocukların zekâ seviyeleri hazır mamayla beslenenlere göre daha fazladır.

Depresyondan Uzak Durun
Çocukların özellikle dil gelişiminde ve öğrenme kabiliyetinde zayıflık görüldüğünden, hamilelikte olduğu kadar doğumdan sonra da depresyondan uzak durmak gerekmektedir.

İletişim Kurun
Yapılan araştırmalar bebeğin ana dilini anne rahminde öğrendiğini ve anne sesini çok çabuk algıladığını göstermektedir. 2. aydan sonra bebekle konuşmak ve ona dokunmak iletişim kurmanın başlangıcıdır. 4. ayla birlikte ona bir birey gibi davranılmalıdır.

Müzik Dinletin
Bebeği anne karnında eğitmenin yollarının başında müzik dinletmek gelir ve doğru müzik seçildiğinde daha çabuk geliştikleri bilinmektedir.