BinBin ve Novocycle mikro mobilite geri dönüşümünde iş birliği

BinBin, Novocycle ile bir iş birliğine gitti. Bu iş birliği, BinBin'in çevre dostu hedeflerini güçlendirmeyi ve mikro mobilite sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamaları hayata geçirmeyi amaçlıyor.

BinBin ve Novocycle mikro mobilite geri dönüşümünde iş birliği

Bugün 5 ülke ve 17 farklı şehirde faaliyet gösteren BinBin, 25 binden fazla e-scooter'ını Novocycle'ın geri dönüşüm teknolojileri ile yöneterek çevresel etkilerini minimize etmeyi planlıyor. Bugün 4 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren BinBin, bu iş birliği ile operasyonel verimliliğini artırarak sektörde örnek olmayı hedefliyor.

“BİNBİN'İN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİNE ULAŞMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

1000 Yatırımlar Holding A.Ş CEO & Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, “Novocycle ile gerçekleştirdiğimiz bu stratejik ortaklık, BinBin'in sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması için önemli bir adım. E-scooter bataryalarımızın geri dönüşümü sürecinde Novocycle’ın ileri teknoloji çözümlerinden faydalanarak hem operasyonel verimliliğimizi artıracak hem de karbon ayak izimizi minimuma indireceğiz. Bu iş birliği, şehirlerimizin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olmasını sağlama konusunda yeni standartlar belirlememize yardımcı olacak” dedi.

Novocycle CEO’su Taha Uluhan ise, “Bu ortaklık, mikro-mobilite sektöründe sürdürülebilir uygulamaları teşvik etme misyonumuzda önemli bir dönüm noktası. BinBin ile iş birliği yaparak atıkları azaltmakla kalmayıp, hizmet kalitesinden ödün vermeden çevresel sorumluluğu ön planda tutan bir örnek teşkil ediyoruz” diye konuştu.

Teknik ayrıntılar:

•Geri Kazanım Oranı: Anahtar batarya malzemelerinde yüzde 96 geri kazanım

•Süreç: Malzeme bütünlüğünü koruyan yenilikçi geri dönüşüm teknolojisi

•Sürdürülebilirlik Etkisi: Karbon ayak izinde önemli azalma ve AB lityum-iyon pil geri dönüşüm direktifleri ile uyum

•Uygulamalar: Elektrikli araç bataryaları, mobil cihazlar ve diğer elektronik atıklar

DHA