Birce Akalay'a sürpriz projeden teklif

Ay Yapım'ın uzun süredir masasında olan aynı adama aşık anne kızın öyküsünü anlatan "Aşk" projesi Disney Plus için 8 bölümlük dizi olarak çekilecek.

Birce Akalay'a sürpriz projeden teklif

Birsen Altuntaş'ın haberine göre kısa bir aradan sonra şubat ayında yerli pazara iddialı bir dönüş yapmak için hazırlık yapan Disney Plus kaliteli içerikleri yatırım yapma hedefiyle sırasıyla Karga Seven’den Burak Deniz ve Öykü Karayel’li “Umami – Kaynama Noktası”, MGX’ten Giray Altınok ve Ezgi Mola’lı “Belki Bir Gün Bir Yerde”, 25 Film’den İbrahim Büyükak’lı “Kalender Pide” filmlerini ve O3 Medya’dan da Barış Arduç ve Hande Erçel’li “Reminder” dizisini almıştı.

Önümüzdeki hafta marka ve ajanslara yeni reklamlı modelini tanıtacak özel bir lansman düzenleyecek olan Disney Plus, ülkemizin önde gelen yapım şirketlerinden Gold Film, MF Yapım, NTC Medya, OGM Pictures ve Çamaşırhane’den projeler alırken Ay Yapım’la Aşk dizisi için el sıkıştı.

Banu Kiremitçi Bozkurt’un yazdığı “Aşk” dizisinin yönetmen koltuğunda Burak Müjdeci oturacak.

Dizide ikinci eşi Yalçın’la varlıklı bir hayat süren, erken yaşta yaptığı ilk evliliğinden de Şirin adlı yetişkin bir kızı olan Aylin’in çarpıcı ve çok konuşulacak hikayesi anlatılacak Aylin rolü için Birce Akalay ile görüşüldüğü öğrenildi.

Daha önce Kuş Uçuşu ve Bir Derdim Var dizilerinde yönetmen Burak Müjdeci ile çalışan Birce Akalay Aşk dizisini de kabul ederse bir kez daha başarılı yönetmenle aynı projede buluşmuş olacak.