Birçok ilde 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı günlerce düşmeyecek

Yurtta birçok şehir kavurucu sıcaklarla boğuşurken çok sayıda kentte sıcaklık değerleri 40 dereceyi aştı. Tahminlere göre kuzeydoğu bölgelerimizde yağış alacak şehirler haricinde bunaltıcı sıcaklar tüm yurtta etkili olacak.

Birçok ilde 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı günlerce düşmeyecek

Sözcü Gazetesi'nden Emin Oğuz Akgöz'ün haberine göre birçok şehirde yüksek nem ve kavurucu sıcaklar etkisini sürdürüyor. Tahminlere göre sıcak hava yurdu bir süre daha terk etmeyecek, yağış alan şehirler haricinde sıcak hava etkisini önümüzdeki günlerde de sürdürecek. Birçok şehirde özellikle öğlen saatlerinde sıcaklık ve nem değerleri boğucu seviyelere ulaşacak.

İSTANBUL'DA NEM İLE BİRLİKTE DAHA YÜKSEK HİSSEDİLECEK

AKOM verilerine göre, İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgaları etkili olmaya devam ediyor. Aynı verilere göre, pazartesi gününe kadar İstanbul’da etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği öngörülürken, yüzde 50-95 aralığında yüksek nem oranları ile bu sıcaklıkların ölçülenden 5-8 derece daha yüksek hissedilmesine neden olabilecek.

AKOM'DAN ÖĞLEN UYARISI

AKOM, tehlikeli sıcaklıkların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı olanları güneşli ortamda bulunmamaları konusunda uyardı. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

KUZEYBATI KESİMLERDE YAĞIŞ GÖRÜLECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre bugün ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kayseri'nin doğu kesimleri, Bolu, Karabük, Sivas, Samsun, Amasya'nın doğusu ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.