Çalınan cipe ağır fatura

Tavacı Recep Usta'nın otoparkından Range Rover cipi çalınan Hilay Büyükbaş, cipin çalınmasına engel olamayan işletmeden 315 bin TL almaya hak kazandı.

Çalınan cipe ağır fatura

İstanbul Etiler'de 25 Kasım 2007'de meydana gelen olayda, Tavacı Recep Usta'ya giderek cipinin anahtarını kapıdaki valeye teslim eden İxir İstanbul Organizasyon ve Alovale'nin sahibi Hilay Büyükbaş, arkadaşlarıyla birlikte yemeğe oturdu. Ancak Büyükbaş'ın 180 bin liralık Range Rover Sport marka cipi otoparktan çalındı. Hırsızlık nedeniyle şoke olan Büyükbaş, olayı hemen polise bildirdi. Otoparkçılar, cipi park edip anahtarını sol lastiğin üstüne bıraktıklarını, görevli tuvalete gidince aracın çalındığını söyledi.

'AYNISINI ALACAĞIM DEMİŞTİ'

Olayın ardından işletme sahibi Recep Budak, mağdur müşterisi Büyükbaş'a arabası bulunmazsa aynısını alma sözü verdi. Ancak Tavacı Recep Usta'nın sahibi, verdiği süre dolmasına rağmen sözünü tutmadı. Bunun üzerine Büyükbaş, İstanbul Tüketici Mahkemesi'ne tazminat davası açtı. Dava 4 yıl sonra karara bağlandı ve restoran işletmesi, cip kendi otaparkından çalındığı için kusurlu bulundu. Mahkeme, Büyükbaş'a 315 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Restoranın avukatları, Yargıtay'a temiz başvurusunda bulundu. Büyükbaş ise kazandığı parayı alabilmek için icra takibi başlattı.

REİNA DA CEZA ALMIŞTI

Benzer bir ceza da Reina'ya verilmişti. Ünlülerin uğrak yeri olan Reina'nın otoparkından Range Rover marka cipi çalınan işadamı Hazım Giray, işletmeye açtığı tazminat davasını kazanmıştı. Reina'yı sorumlu bulan mahkeme, işadamına 320 bin lira tazminat ödemesine karar vermişti.