Can Yılmaz'dan bilgi yarışmaları isyanı

Senarist ve yazar Can Yılmaz X hesabından yaptığı paylaşımda "Son yıllarda ödüllü yarışmalardaki soruların zorluk derecesi hızla düştü. Artık 3 ile 5'i çarpamayan, kare'nin ne olduğunu arkadaşına soran yarışmacılarla karşılaşmak olağan hale geldi" dedi.

Can Yılmaz'dan bilgi yarışmaları isyanı

Komedyen Cem Yılmaz'ın ağabeyi, senarist ve yazar Can Yılmaz X hesabından televizyon kanallarında yayınlanan bilgi yarışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. 

"SORULAR DÜŞÜK ZEKA SEVİYESİNE GERİLEDİ"

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Son yıllarda ödüllü yarışmalardaki soruların zorluk derecesi hızla düştü. Artık 3 ile 5'i çarpamayan, kare'nin ne olduğunu arkadaşına soran ya da Haçlı Seferleri'ni 1940'larda arayan yarışmacılarla karşılaşmak olağan hale geldi.

Sorular, ortalama zeka seviyesinden düşük zeka seviyesine kadar geriledi. Bu durum toplumun bilgiye verdiği değerin azaldığını ve kültürel bir gerileme yaşandığını gösteriyor."

Eskiden bilgi yarışmaları bireylerin entelektüel gelişimini teşvik eder ve toplumun genel bilgi düzeyini yansıtırdı. Ancak, yarışmalar artık sadece eğlence unsuru haline geldi; zeka ve bilgi, ikinci planda kaldı.

Zeka, lüks bir meta gibi görülmeye başlandı ve bu durum eğlence sektörünün ötesine geçerek, toplumsal bir mesele haline geldi.

Geriye dönüş yaşanır mı?  Atatürk'ün 1923'te Ankara'da değil, 1881'de Selanik'te doğduğunu öğretmeye başlarsak neden olmasın…"