Cep telefonu hırsızının savunması şoke etti!

Maç sonrası arkadaşları ile eğlenmeye giden kadının cep telefonunu 40 saniye içinde çalan hırsızın savunması 'Pes!' dedirtti.

Cep telefonu hırsızının savunması şoke etti!

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre olay geçen 30 Nisan akşamı yaşandı. Beşiktaş-Galatasaray arasındaki derbi maçı sonrası Duygu Toruner (38) de yüzlerce taraftar gibi Beşiktaş meydandaki bir eğlence mekânına gitti. Arkadaşları ile masada oturan Toruner, kamera kaydına göre saat 21:01:50’de cep telefonunu oturdukları masanın üzerine bıraktı. Bir süre sonra Toruner masada telefonun olmadığını fark etti. Toruner çevresinde bakınsa da telefon bulunamadı.

40 SANİYE İÇİNDE MASADAN ALDI

Toruner olay ile ilgili şikâyetçi oldu ve hırsızın bulunmasını istedi. Mekânın kameralarına bakıldı. Toruner ve arkadaşlarının oturduğu masaya bakılınca olay çözüldü. Toruner’in, telefonunu masaya bıraktıktan 40 saniye sonra siyah giyimli bir kişinin telefonu aldığı belirlendi. Polis bu kez, telefonu alan kişinin izini sürmeye başladı. Olaydan tam bir ay sonra Mehmet Ç.’nin (36) izine ulaşıldı.

‘ALDIĞIM TELEFONU BENDEN ÇALMIŞLAR’

Gözaltına alınan Mehmet Ç.’nin, emniyet ve savcılık sorgusunda söyledikleri ise bir birini tutmadı.

Mehmet Ç. polis ifadesinde “O gün Beşiktaş maçı vardı. Bahse konu olayın yaşandığı gün alkol almıştım. Yanımda, şuan isimlerinin hatırlayamadığım 3 arkadaşım vardı. Ben o gün bir telefon almışım sonra alkolün etkisi ile uyumuşum telefonu benden çalmışlar. Pişmanım" dedi.

‘ALKOLLÜYDÜM NE YAPTIĞIMI HATIRLAMIYORUM’

Mehmet Ç. savcılık sorgusunda ise “Ben kamera görüntülerini izledim. Görüntülerde telefonu alan kişi benim. Ben olay tarihi olan 30 Nisan 2023 günü aşırı alkollüydüm. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Çok pişmanım. Var ise zararını yavaş yavaş öderim" diye konuştu.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savunması alınan Mehmet Ç., tutuklanması talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mehmet Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ç. hakkında 10 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Ç.’nin benzer suçlardan birden fazla kaydının olduğu bilgisi de dava dosyasında yer aldı.