Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TBMM'de partilere yeni anayasa çağrısı

Erdoğan TBMM Genel Kurulu'nda partilere yeni anayasa çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TBMM'de partilere yeni anayasa çağrısı

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Işık Balkan'ın haberine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"12 Eylül askeri darbesi sonrasında silahların gölgesindeki mevcut anayasa milletimize biçilmiş dar bir gömlektir. İrili ufaklı 20'den fazla değişiklik milletin memnuniyetsizliğini göstermektedir. 82 anayasasının miadı doldu. Büyük hedef ve iddialarını gerçekleştirmemiz yeni uzlaşmacı özgürlükçü sivil anayasa ile mümkündür. Yeni sivil anayasa ihtiyacı kendini günden güne daha fazla belli ediyor.

Türkiye'nin 21. yüzyılda hedeflerini gerçekleştirmesi yeni uzlaşmacı, katılımcı, sivil anayasayla mümkündür. 

Yeni anayasayla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz bu demek değildir ki diğer tüm fikirlere kapımızı kapatıyoruz. Yeni anayasanın hazırlık sürecinde her türlü fikre saygı duyarız. 

Yeni anayasanın kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı, yasakçı değil özgürlükçü olması, farklılıklarda değil ortak noktalarda buluşturması sarsılmaz ilkemizdir. 

Kolluk kuvvetlerimiz ve yargı camiamız adaletin tecellisi için çok büyük gayret ve özveriyle çalışmaktadır. Bu vesileyle menfur saldırı neticesi şehit edilen polis kızımız Şeyda Yılmaz başta olmak üzere tüm şehitlerimize aziz milletim adına minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. 

Kanun ve düzen dışına çıkanlar yargı karşısına çıkacaklardır. Bu arada yargı mensuplarımızın da görevini kanunlar ve hukuk çerçevesinde yerine getirdiğini özellikle hatırlatmak isterim. Kanunları uyguladıkları için hiç kimse yargı camiamızı yıpratmaya, baskı altına almaya kalkışmamalıdır. 

14-28 Mayıs seçimleri sonrası uygulamaya başladığımız istikrar ve reform programımız meyvelerini veriyor. Son bir yılda önemli mesafeler kat ettik. Geçen yıl gündemimizde olan birçok meseleyi geride bıraktık, bırakmaya devam ediyoruz.

Merkez Bankası'nın rezervi 156 milyar doları aşarak cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Türkiye'nin artık rezerv meselesi yoktur."