Deniz Uğur hastanede Ayşe Nazlı ile kavga mı etti?

Reha Muhtar, gece 01.00 sıralarında İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki evinde merdivenlerden düştü. Yoğun bakımda olan Reha Muhtar'ın arasının bozuk olduğu eski eşi Deniz Uğur paylaşımlarıyla şoke etti.

Deniz Uğur hastanede Ayşe Nazlı ile kavga mı etti?

Beyaz TV'de ekrana gelen "Beyaz Magazin" programının haberine göre Reha Muhtar yaşam savaşı verirken yanında sadece kızı Ayşe Nazlı Yumlu ve oğlu Poyraz vardı.

Hastaneye giden Deniz Uğur, oğlu Poyraz'la görüşmek istedi. Ayşe Nazlı, Deniz Uğur'a kardeşi Poyraz'ı "Babamın vasiyeti, sana Poyraz'ı veremem" diyerek vermedi. Bu sözler üzerine Uğur, "Senin kan bağın bile yok. Sen kimsin bana oğlumu teslim etmiyorsun?" diyerek hastaneyi birbirine kattı.

Haberin ekrana getirilmesinin ardından oldukça öfkeli bir halde yayına bağlanan Deniz Uğur, "Size günaydın bana değil oğlumu bulamıyorum. Dünden beri göremiyorum. Burada çocuk annesini görmek istemiyorsa bile devlet korumasında olur. Yetkili devlettir. Bu insanlar hangi cürret ve cesaretle çocuğu himayeleri altına alıyor? Hiç bir yasal yetkileri yok... Hukuk var, kanun var, devlet var... Adam orada entübe vaziyette... Babası ilgilenemeyecek vaziyette; yanında annesi olması gerekiyor çocuğun..." şeklinde konuştu.

"İki yıldır, Reha Muhtar'ın koruma altına alınması için yalvarıyorum. 'Bu insanın sağlığı yerinde değil. Çocuk emanet edilecek durumda değil. Çok kötüleşti. Gerekli mercilerin sağlık durumunu kontrol etmesi gerekir. Güvenmiyorum... Kendine de zarar verebilir' diyorum. Buyrun olan olay ortada... Ya bu insan hayatını kaybederse veya eski sağlığına kavuşamazsa bunun hesabını çocuklarıma kim verecek? Bunları konuşalım, bırakın magazini falan" diyen Deniz Uğur, Pınar Eliçe'nin "Bir anne olarak sizi anlıyorum. Çok önyargılı yaklaşıyorsunuz bize. Biz burada konuyu anlayıp nasıl yardımcı olabiliriz diyoruz" sözlerine de tepki göstererek "Siz yardımcı olamazsınız. Devlet ve kanun yardımcı olur. Yardımcı olmak istiyorsanız yıpratıcı haberler yapmayın" ifadelerini kullandı.

Eliçe'nin "Sizin kendinizi ifade etmeniz açısından.." sözlerine de sert karşılık veren Uğur, "Ben kendimi ifade edebilecek durumda bir insanım" dedi.

"24 saattir hangi cürretle bu çocuğu kaçırıyorlar?" diye soran Uğur, "Ayşe Nazlı hiç bir yasal yetkisi yokken hastaneden çıkarıyor. 'Nereye gittiler?' diye soruyorum 'Bilmiyoruz' diyor oradakiler. Baba entübe vaziyette hastane nasıl kolluk kuvvetlerini çağırmıyor? Nilüfer'in kızını arayarak oğlumun telefonunu kapatmasını istediğini söyleyenler var. Bu insanlar neyi saklamaya çalışıyorlar ben anlamıyorum. Her türlü şikayette bulunduk... Benim yanıma gelmek istemiyorsa da devletin himayesinde olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

Reha Muhtar'ın avukatı Mustafa Demiral da yayına bağlanarak "Çocuk kaçırılma falan yok. Bahsedilen çocuk bir bebek değil. Velayeti babasında olan bu çocuk yaklaşık 2,5 aydır annesine gitmek istemediğini beyan etmiş ve bu tutanaklara geçmiştir. Bu çocuk, Reha Bey'e iftira atıldığına şahit olduğu için annesine gitmek istemiyor.

Bunun yolu şudur, gidersiniz resmi makamlara başvurursunuz. 'Ben çocuğumu almak istiyorum' dersiniz bu memurlar da çocukla iletişime geçer gitmek isterse gider. Gitmek istemiyorsa da hakim bir karar verir. Ama hiçbir başvuru yapmadan kamuoyunda 'Çocuk kaçırıldı' velvelesini hele hele Reha bey bu durumda iken yapmanın yorumunu sizlere bırakıyorum. Bize ulaşan böyle bir başvuru yok" yanıtını verdi.