Dev Patel'den samimi açıklamalar

8 dalda birden ödül kazanarak geceye damgasını vuran, "Slumdog Milyoner" filminde oynayan Hint asıllı oyuncu Dev Patel arkadaşımız Ayşegül Ekinci ile Londra'da buluştu.

Dev Patel'den samimi açıklamalar
Slumdog Milyoner’in genç jönü ‘ Türk kızları çok güzel’
 
Dev Patel: ‘Angelina Jolie’i çok beğeniyorum’

 
81’ci Oscar Ödülleri’nde 8 dalda birden ödül kazanarak geceye damgasını vuran, Hindistan’ın Mumbai kentinin kenar mahallerinden bir çocuğun yaşam öyküsünü anlatan Slumdog Milyoner filminde oynadığı Jamal Malik karakteriyle kalplerde taht kuran Hint asıllı oyuncu Dev Patel arkadaşımız Ayşegül Ekinci ile Londra’da buluştu.
 
Oscar rekoru kıran Slumdog Milyoner’in başarısıyla hayatı değişen Dev Patel, bu yılın Oscar Ödülleri için tahminini Hürriyet’e açıkladı.  Slumdog Milyoner filmi ile hayatı değişen 21 yaşındaki İngiliz aktör, arkadaşımız Ayşegül Ekinci’yi gördükten sonra, ‘ Türk kızları çok güzelmiş’ dedi.
 
Slumdog Milyoner ile birlikte inanılmaz bir şöhret yakalayan Dev Patel, annesi Anita Patel’in, kendisini bir an olsun yalnız bırakmadığını itiraf ederken, ‘ Slumdog Milyoner hayatımı değiştirdi. Ben değişmedim. Neysem oyum ama çevremdeki insanların bana bakışı değişti. Gittiğim yerlerde bana o kadar büyük ilgi gösteriyorlar ki bir yandan seviniyorum ama diğer yandan bu ilgiden utanıyorum’ dedi. Genç yaşta yakaladığı şöhreti oldukça hazmetmiş gözüken Dev Patel, sosyal medyanın çok hızlı olmasından da şikayet etti. ‘ Bir bakıyorsunuz herkesin elinde kameralı cep telefonu. Bir arkadaşınızla buluşup, kahve bile içemiyorsunuz. Hemen anında fotoğraflanıp, twitter’e düşüyorsunuz. Eski özgür günlerimi aramıyor değilim. Galiba her şeyin bir bedeli var. Filmdeki bütün rol arkadaşlarımla sevgili oldum. Şaka herhalde ’ dedi.
 
Bollywood’da oynamak istemem
 
Nisan ayında vizyona girecek yine Hindistan’da geçen bir hikayeyi anlatan The Best Exotic Marigold Hotel filmininde otel sahibi bir genci canlandıran Dev Patel, Hint asıllı bir aileden gelmesine rağmen Bollywood’da oynamak istemediğini açıkladı.Bollywood sinemasını kendisine yakın hissetmediğini söyleyen Dev Patel, ‘ Slumdog Milyoner gibi Art House film yapmak isterdim. Ama, Bollywood’da oynamak istemezdim. Bana göre değil. Oynayanlara çok saygı duyuyorum ama ben kendimi başka alanlarda görüyorum. Daha 21 yaşındayım. İş konusunda açım. Mesela, Marigold Otel ilk komedi filmim oldu. Ve komedi oynamayı çok sevdim. Başarılı olduğumu da söylediler. Bir sürü şeyi yapabileceğimi hissediyorum. Tabii ki seçici olmak şartı ile’ dedi.
 
Slumdog’dan sonra Hindistan’da Tanrı gibi karşılandım, utandım

 
Dev Patel, yaşından beklenmeyecek olgunluk  içinde. Öylesine rahat ve sıcak ki, onunla konuşurken sizde o rahatlığın içinde rahatlaşıyorsunuz. Genç oyuncu oldukça komik. Bir ara röportaj öncesi benden izin isteyip, yönetmen John Madden’in odasına dalıp, Türk kızlarını anlatıyor. Sonra da bir şey olmamış gibi yanıma gelip, ‘ Nerede kalmıştık?’ diyor..İşte röportajımın devamı..
 
Slumdog Milyoner hayatınızı değiştirdi. Peki, iyi ki diyor musunuz?
 
Demez miyim? Hep şükrediyorum. Aslında, seçmeler için ailem çok ısrar etmişti. Ben kendimden o kadar emin değildim. Ama, elene elene çok az kişi kaldık ve işte o an şansımın yüksek olduğunu anladım. Ve, Jamal Malik rolü için adım kesinleşince çok heyecanlandım. Hayatım değişti, iyi ki olmuş bütün bunlar..
 
Hayatınız değişti ama asıl Hindistan. İngiltere doğumlusunuz ama aileniz Hintli. Ve, Hindistan’da kenar mahallede geçen bir konuyu anlatan filmle dünya seyircisine ulaştınız. Hindistan’da nasıl bir reaksiyon görüyorsunuz?
 
Aman Tanrım, Hindistan’da Tanrı gibi karşılanıyorum ve çok utanıyorum. Çok büyük bir ilgi, izdiham ve coşku. Sokakta yürüyemiyorum desem anlarsın herhalde. Aynı şey, The Best Exotic Marigold Hotel çekimleri içinde oldu. Buraya Judi Dench, Tom Wilkinson, Maggie Smith gibi İngiliz sinemasının dev isimleri ile geldim . Ama bana öyle bir ilgi var ki, ekip bozuluyor.. Şaka bir yana, gurur duyuyorum. Hindistan’da kültür çok farklıdır. Orada insanlar 50 Cent ile oynayabilirler yani..Ama buranın karmaşasını da seviyorum.
 
İngiltere, Amerika ve Hindistan. Nereyi kendinize daha yakın görüyorsunuz?
 
Kesinlikle Londra.. Başka bir yer değil. Ama neden Londra dersen, bir sürü şey derim. Doğduğum, büyüdüğüm, sevdiğim şehir.
 
 
Hint asıllı bir aktör olarak kolaylıkla iş bulabiliyor musunuz?
Benim durumum değişik, ben İngiltere’de doğdum. Ailem Hint asıllı. Rengim koyu, bana bakınca Hintli olduğumu anlarsınız.  İtiraf edeyim Hintli bir aktör olarak sinema endüstrisinde iş bulmak kolay değil. Aynı şey, kadınlar ve başka başka aktörler için de geçerli. Yani, sinema endüstrisinde iş bulup yer edinmek kolay değil.

Ayşegül EKİNCİ


Konular Röportaj