Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl da Ulu Önder Atatürk'ü anmadı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'ndaki cuma hutbesinde bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün ismine yer vermedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl da Ulu Önder Atatürk'ü anmadı

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Işık Balkan'ın haberine göre Türkiye Cumhuriyeti 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü kutluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelen Cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü ismini anmadı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl da Ulu Önder Atatürk'ü anmadı



Diyanet bugün, "Bizi biz yapan, bizi millet kılan ruh" başlığıyla yayımladığı hutbesinde 30 Ağustos'a, "Bedir’den Malazgirt’e; Çanakkale’den 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ne; 15 Temmuz’dan günümüze kadar î’lây-i kelimetullah aşkıyla üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve devlet büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Hutbemi, İstiklâl Marşımızın aziz milletimize ebedi istiklâli müjdelediği şu mısra ile bitiriyorum: Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl!" sözleriyle değindi. 



Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl da Ulu Önder Atatürk'ü anmadı - Resim : 2

Hutbede Atatürk'ün ismine bu yıl da yer verilmedi.