ELEKTRİKTE ŞÜPHE FATURASI

Kaçak elektrikle mücadelede evinde uzun süre kalmayanlar yandı. 2-3 ay hiç elektrik tüketmeyene yüksek fatura kesiliyor.

ELEKTRİKTE ŞÜPHE FATURASI

Tatil veya başka bir nedenle uzun süre evinde bulunmayanlara sürpriz elektrik faturası geldiği belirtiliyor. Gazeteport'un haberine göre Elektrik İdaresi (BEDAŞ) yeni bir uygulamaya başladı. Bu yeni uygulama sonucunda 2-3 ay tatile çıkanları veya tadilattan dolayı evini uzun süre boş bırakanları dönüşte kabarmış bir fatura bekliyor.

Uygulamaya göre birkaç ay boyunca evinde elektrik harcaması olmadığı fark edilirse BEDAŞ normal faturanın çok üzerinde fatura kesiyor. BEDAŞ yetkileri konu ile ilgili olarak şu gerekçeyi sunuyor: ‘Evinize bir süre fatura gelmemiş. Hiç elektrik harcamamışsınız, Bunun nedenini bilmiyoruz. Gerçekten evde oturmadıysanız bize su faturanızı getirip itiraz edin. Eğer aynı dönemde su harcamadıysanız itirazınız kabul edilir.

Ama harcadıysanız, kesilen faturayı ödemek durumundasınız''. Kaçak kullanımı önlemek için kurum tarafından geliştirilen bu yeni uygulamada belirlenen rakam ise azımsanmayacak miktarda.