Engin - Dilan Polat dosyasında yeni gelişme

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheliye ilişkin hazırlanan iddianamenin mahkemece kabul edilmesinin ardından tutuklu sanıkların aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Mahkeme, Dilan ve Engin Polat dahil 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerine devam kararı verdi.

Engin - Dilan Polat dosyasında yeni gelişme

Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre kara para akladıkları iddiasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında olduğu 28 şüpheli hakkında 75 sayfalık iddianame düzenlenmiş, savcılık Polat çiftinin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' ve '7258 Sayılı Futbol Ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis Ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından cezalandırılmasını istemişti.

MAHKEMENİN KARARINA SANIKLARDAN İTİRAZ

İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etmesinin ardından tutuklu sanıkların aylık tutukluluk incelemesini değerlendirdi.

Mahkeme, dava dosyasında bulunan Dilan ve Engin Polat da dahil 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Sanıklar 4-5-6 Eylül tarihlerinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.