Erdoğan'dan Instagram açıklaması: "Dijital faşizmle karşı karşıyayız"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, erişime kapatılan Instagram için "Dijital faşizmle karşı karşıyayız" dedi.

Erdoğan'dan Instagram açıklaması: "Dijital faşizmle karşı karşıyayız"

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Tahran'da suikasta uğrayan Hamas lideri Haniye için bir günlük milli yas ilan edilmesi eleştirenlere yanıt verdi. Erdoğan, "Ülkemizde bir günlük yas ilan ederek Filistin halkıyla dayanışmamızı gösterdik. Bazı ekranlarda bazı cibiliyeti bozuk olanlar bizim ona gösterdiğimiz ilgiyi hazmedemedi. Biz sizden izin alıp da kararını verecektik? Milletimizden izni aldık adımlarımızı da buna göre atıyoruz." dedi. Erdoğan'dan 2 Ağustos'tan bu yana kapalı olan Instagram için de açıklama geldi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

"Gelinen noktada, sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına bizzat şahit oluyoruz.

INSTAGRAM AÇIKLAMASI

Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan, bunu da özgürlük olarak pazarlayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız. 

Sosyal medya platformlarının bu tavrına yeni tanıklık etmiyoruz. 

Gelinen noktada sosyal medya şirketlerinin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandığına şahit oluyoruz. Sosyal medya şirketlerinin bu tavrına yeni tanıklık ediyoruz. Uyarılarımıza rağmen, FETÖ’den PKK’sına kadar tüm terör örgütleri bu mecralarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Milletimizin inancına alenen hakaret ediyorlar. Suç ve terör şirketleri bu mecralarda istedikleri hareketi yapıyorlar.

Burada şirketlerin tavrı kadar ülkemizdeki muhalefetin kaypak tutumudur. Klavye ve ekran başına geçip Türkiye'yi Batılılara şikayet sırasına giriyorlar.  Sosyal medya şirketleri katliam destekçiliği yapmaya başladılar.

Amerika ve Avrupa'daki kurallara uyma noktasında gösterdikleri özeni, mesele Türkiye olunca bilinçli şekilde esirgiyorlar. 

Türkiye'nin haklı talepleri karşılanırsa mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir. 

Hükümet olarak bizim kimsenin özgürlüğüyle, ifade hürriyetiyle, işiyle, aşıyla, ticaretiyle, hayat tarzıyla herhangi bir sorunumuz yok."