Eylem Tok için iade kararı teklifinin ardından Aci ailesinin avukatı konuştu

Eylem Tok'un Türkiye'ye iade kararının mahkemeye sunulan taslak metinde yer aldığının ortaya çıkmasının ardından Murat Aci'nin ailesinin avukatı açıklamalarda bulundu.

Eylem Tok için iade kararı teklifinin ardından Aci ailesinin avukatı konuştu

Aci ailesinin avukatı Burak Erden lüks araç ile Murat Aci'nin ölümüne yol açan Timur Cihantimur ve yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok’un, Türkiye’ye iadesiyle ilgili SÖZCÜ TV'ye açıklamalarda bulundu.

Mahkemeye sunulan metinde Türkiye’nin ABD ile 1979 yılında imzaladığı suçluların iadesiyle ilgili ikili anlaşmadan bahsedildiğine değinerek, "11 Eylül'deki mahkemeyi bekleyeceğiz, çok yüksek ihtimalle iade edilecek, iade edildiğinde bir iddianame hazırlanacak, ihmal suretiyle kasten öldürmeden yargılanacağını düşünüyoruz, Türkiye'de geldiğinde tutuklu kalacağını düşünüyoruz, tutuksuz yargılanacağını düşünmüyoruz" dedi.

DURUŞMADA KARAR ALINIRSA, NE ZAMAN GETİRİLECEK?

Avukat Burak Erden, Eylem Tok'un Türkiye'ye iade edileceğine tarihe dair, "İade kararı alındıktan sonra birkaç hafta içinde buraya geleceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. Erden, Eylem Tok'un suçun işlendiği gün ülkeden kaçması sebebiyle tekrar kaçma şüphesi oluşacağı için Türkiye'de tutuklu kalacağını düşündüklerini belirtti.

SADECE KAÇIRDIĞI İÇİN DEĞİL

Erden, Eylem Tok'un sadece çocuğunu alıp kaçırdığı için değil farklı suçlardan da cezalandıracağını belirtti. Aci ailesinin avukatı Erden, Eylem Tok'un, telefonları topladığı ve 112'yi hiç aramadığı için, yağma suçu ve kasten öldürme suçuyla yargılanacağını söyledi.

OLAY YERİNDEKİ ÇOCUKLAR DİNLENECEK

Erden, "Bu yargılama uzun sürecek, çocuklar tekrardan dinlenecek, ifadeler tekrardan alınacak, iddianameden sonrası için söylüyorum, biraz sabredeceğiz, birleşik olay olduğu için belki Timur Cihantimur'un iade edilme durumu da beklenebilir" dedi.

"TİMUR CİHANTİMUR'UN İADESİNE ENGEL YOK"

Erden, Timur Cihantimur'un Amerikan vatandaşı olmasının Türkiye'ye iadesine engel olmadığını da belirtti.