Gizli tanıktan Narin Güran cinayeti itirafı

Narin Güran cinayetinde önemli bir gelişme daha yaşandı. Gözaltına alınan 24'üncü kişiden kan donduran itiraf geldi.

Gizli tanıktan Narin Güran cinayeti itirafı

Diyarbakır’da 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra Pazar sabah saatlerinde Tavşantepe mahallesi yakınlarındaki Eğertutmaz deresi yatağında bulundu. 

Cansız bedeninin bulunmasıyla Türkiye'yi yasa boğan Narin'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürerken, gizli tanık detayı dikkati çekti.

SÖZCÜ TV editörü Bedri Can Özbey, gizli tanığın ifadesine ulaştı:


- Gizli tanık, aynı zamanda köyün muhtarı olan amcanın, kendisini aradığını, kendi evinde bulunan bir su arızası nedeniyle sözleşme yaptıklarını ve belirli bir noktada buluşacaklarını ifade etti. Gizli tanık ve Narin'in amcası bir araya geldiğinde araç köyün belli bir noktasında durdu. Amca, gizli tanığa, Narin'in ölü olduğunu, cesedi saklaması için yardım istedi.

- Gizli tanık, muhtarın, cesedi saklaması için kendisine 200 bin lira teklif ettiğini iddia etti.

- Gizli tanık, Narin'in cesedini bir süre köy çevresinde dolaştırdığını söyledi.

- İlk etapta, ilk 72 saatlik süre içinde, dere kenarında Narin'e ait bir iz aranmıştı. Arama kurtarma ekipleri özellikle dere kenarında arama faaliyetlerini yoğunlaştırmıştı. Bu noktada Narin'e ait iz çıkmadıktan sonra gizli tanık Narin'in cesedini dere yatağına gömdüğünü itiraf etti. Bu itiraf da tutanağa geçti.

- Cesedin bulunmaması için 10-15 kiloluk taş parçaları ve dal parçalarını çuvalın üzerine koydu.

- Narin'in cesedini dere yatağına sakladıktan sonra eve geçtiğini belirtiyor bir süre evde bekledikten sonra dikkat çekmemek için arama-kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

- Gizli tanık, Narin'in amcasının da arama kurtarma çalışmalarında en önde yer aldığını da vurguladı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA: "ADALET BUNLARDAN HESAP SORACAK"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Narin evladımızın canice katledilmesine sebep olanlar kimlerse mutlaka bulunacak, adalet bunlardan hesap soracak, en ağır cezayı alacak” açıklamasını yaptı.