Gülse Birsel'den cenazesine katılmadığı Vural Çelik hakkında tepki toplayan sözler

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Vural Çelik'in cenazesine katılmadığı için eleştirilen oyuncu ve senarist Gülse Birsel'in merhum isim hakkında kullandığı "Keşke benimle ilgili yakışıksız cümleler etmeseydi." ifadesi tepki toplarken, söz konusu paylaşımın kısa sürede kaldırılması dikkat çekti.

Gülse Birsel'den cenazesine katılmadığı Vural Çelik hakkında tepki çeken sözler

Avrupa Yakası'nda canlandırdığı Kubilay ve Seksenler dizisinde hayat verdiği Niyazi karakterleri ile hafızalara kazınan oyuncu Vural Çelik, uzun süredir yaşadığı sağlık problemlerinin ardından geçtiğimiz günlerde 51 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

Çelik'in vasiyeti doğrultusunda cenaze, Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından Kilyos Mezarlığı'na defnedildi. Çelik'in çok sayıda rol arkadaşının katıldığı cenaze törenine, Avrupa Yakası dizisinden rol arkadaşı olan Ata Demirer ve Gülse Birsel'in katılmaması ve iki ismin yalnızca çelenk göndermekle yetinmeleri tepki toplarken, oyuncu ve senarist Gülse Birsel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cenazeye katılmamasının nedenini açıkladı. 

"BİRKAÇ YILDIR CENAZELERE GİDEMİYORUM"

Kendisine yöneltilen 'vefasızlık' suçlamalarına yanıt veren Birsel, anksiyete sorunları nedeniyle birkaç yıldır cenazelere katılamadığını belirtirken, Vural'a vedam; başlıklı mesajında geçmişte yaşanılan küslük iddialarına açıklık getirdi. Çelik'in kendisi hakkında manasız ve yakışıksız ifadeler kullandığını belirten Birsel'e çok sayıda kullanıcı tepki gösterirken, tepkilerin ardından söz konusu paylaşım kısa süre içerisinde kaldırıldı. 

İşte Birsel'in Çelik hakkında yaptığı paylaşım:


Gülse Birsel'den cenazesine katılmadığı Vural Çelik hakkında tepki toplayan sözler

Gülse Birsel'den cenazesine katılmadığı Vural Çelik hakkında tepki toplayan sözler - Resim : 2

Birsen Altuntaş'ın haberine göre oldukça uzun olan metnin özellikle ilk kısmı öne çıkınca Gülse Birsel ağır bir linçle karşı karşıya kaldı.

Yazının son bölümünde ise şu satırlar yer almıştı:

“Türkiye çok iyi bir oyuncusunu, bir komedyenini kaybetti. Cenazelerde helallik almak adettir. Hakkımı helal ediyorum, sonuna kadar helal olsun. İçimde kalan büyük üzüntü şudur. Son aylarda magazine verdiği bir röportaj karşıma çıktı: “Bir Gülse Birsel işinde rol alır mısınız” sorusuna “Ben ona hata yapmış olabilirim, o bana yapmış olabilir, başkası hata yapmış olabilir, 3 günlük dünya, zaten kaç komedyeniz ki” diyor. Sonuna kadar katıldım söylediklerine ve şöyle düşündüm “Eh artık madem böyle, bir ara muhakkak bir galada filan karşılaşınca sarılır muhabbet ederiz. Bir ara nasıl olsa denk geliriz.” “Bir ara” bizim yaşlar için çok geniş, rahat bir zaman. Hep “Bir ara” diyoruz. “Bir ara buluşalım”, “Bir ara bir hasret giderelim”. Önümüzde uzun yıllar var ya. Öyle değilmiş. Nereden bilebilirdik. Perde çok erken kapandı. Gittiği yerde de güldürdüğünü hayal ediyorum Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”


 

Konuyla ilgili ünlü yazar “Günlerdir benim yüzümden hayatını kaybetti gibi davranılıyor. İşlerini engelledi, yok sahip çıkmadı şu bu… 16 yıldır neden küs olduğumun sebeplerini açıklamak durumunda hissettim. Ben mümkün olduğu kadar eğlendiğimiz zamanları anlatıp keşke karşılaşacak vakit olsaydı dedim ama onun da sadece ilk kısmı koyulmuş. Veya parça parça alınmış. Sosyal medya inanılmaz bir yer” yorumunu yaptı.