'Hacı Sabancı DNA testinde baba çıktı' iddiasıyla ilgili yeni gelişme

F.D. isimli bir kadın, 3 yaşındaki oğlu Uzay D.'nin Hacı Sabancı'dan olduğu iddiasıyla ünlü iş insanına babalık davası açmıştı. DNA sonucunun çıktığı ve çocuğun babasının Hacı Sabancı olduğu iddia edildi. Sabancı'nın avukatı söz konusu iddialarla ilgili açıklama yaptı.

'Hacı Sabancı DNA testinde baba çıktı' iddiasıyla ilgili yeni gelişme

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre DENSA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacı Sabancı, 2021 yılında Nazlı Sabancı ile dünya evine girmişti. Bu evliliğinden Arzu Alara isminde bir kızı olan Sabancı'nın, başka bir kadından oğlu olduğu iddia edildi.

Hacı Sabancı ile birliktelik yaşadığını ve bu birliktelikten oğlu Uzay'ın dünyaya geldiğini iddia eden F.D, ünlü iş insanı hakkında babalık davası açtı.

F. D., mahkemeden Uzay D'nin daha fazla mağdur edilmemesi bakımından ivedi şekilde yargılama yapılmasını, çocukla davalı baba arasındaki soy bağının DNA incelemesi yoluyla tespiti, davalının babalığına karar verilmesi ve akabinde nüfus kaydına geçirilmesini talep etti.

Basına yansıyan bu haber sonrasında yeni bir iddia daha ortaya atıldı: "DNA eşleşti. İnceleme sonucunda çocuğun Hacı Sabancı'dan olduğu kesinleşti."

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Hacı Sabancı'nın avukatı Yunus Egemenoğlu Instagram hesabından yaptığı açıklama ile söz konusu iddiaları yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilim Hacı Sabancı için DNA testi yapıldığı gibi ileri sürülen iddialar doğru olmayıp, mahkemenin bu DNA testi yapılması yönünde tesis ettiği bir kararı dahi yoktur.

Mahkemenin bu yönde bir kararı dahi yok iken kamuyu aldatmaya yönelik, müvekkil ve ailesini hedef alan bu tür gerçeğe aykırı haberler kamu vicdanını da incittiği, bu tür gerçeğe aykırı iddiaların haber değeri olmadığı, haber kriteri dahi taşımadığı açıktır.

Hukuki ve cezai açıdan konunun yakından takipçisi olacağız. Saygılarımızla."