Hem komik hem yakışıklı..

Hem komik hem yakışıklı..

Hem komik hem yakışıklı..

Kadınlar yakışıklı erkeklerin esprilerine daha çok gülüyor. Güzel insanlar daha komik bulunuyor ve kısa süreli ilişki için daha uygun görülüyor.

Bunun nedeni  mizahı kadın-erkek birlikteliği için bir işaret ve zeka göstergesi olarak almamız olabilir. Ya da ince esprilerimizi, cinsel açıdan etkilendiğimizi başkalarına göstermek için kullanıyor olabiliriz. Görünüşü nasıl olursa olsun, esprili bir erkeğin kadını yatağa atabileceği söylenir. Araştırmacılar bunun aksinin de doğru olabileceğini belirtiyor. İngiltere'de Stirling Üniversitesi'nden araştırmacılar çekici insanların daha komik bulunduğunu ifade ediyor.

Yapılan araştırmada, üniversiteli psikoloji öğrencilerine ıssız bir adada yanlarına şunlardan hangisini ve neden alacakları soruldu: Çikolata, saç spreyi ya da naylon torba. Öğrencileri testin espriler, nüktedanlıkla ilgili olduğu söylenmedi ama katılımcıların çoğu komik cevaplar vermeye çalıştı.

Diğer gruptaki öğrencileri ise ıssız ada ile ilgili verilen cevapları komikliğine göre derecelendirmeleri ve ilk gruptan cevap verenlerin kısa ya da uzun süreli bir ilişki için ne kadar çekici oldukları değerlendirmeleri istendi.

Araştırmacılar çekici insanların daha komik bulunduğunu tespit etti. Komik bulunan erkeklerin ayrıca kısa süreli bir ilişki için uygun adaylar olduğunun düşünüldüğü de ortaya çıktı.

Bunun sebebi esprili olmanın ciddi biri olunmadığı ya da bu tip kişilerin uzun süreli bir ilişkiye kendini adayamayacağı gibi bir intiba vermesi.

Deney esnasında videoya kayıt yapılması da ciddi bir fark yaratıyor. Görüntüleri videoya kaydedilen erkekler genelde, sadece sesleri kaydedilen ya da fotoğrafları gösterilen erkeklerden çok daha eğlenceli bulunuyor.

Bir teoriye göre; erkekler nüktedanlığı bir ilişki sinyali olarak, kadınlara zekalarını ve sahip oldukları sağlam genleri göstermek için kullanıyor.

Bir başka teoriye göre ise, ince esprileri öteki insanlardan cinsel olarak etkilendiğimizi göstermek için kullanıyoruz.


Konular Kadın / Bakım