"İngiliz Anahtarı" filminin okuma provası yapıldı

Kadrosunda ünlü oyuncuları buluşturan “İngiliz Anahtarı” filmi için start verildi.

"İngiliz Anahtarı" filminin okuma provası yapıldı

Projenin oyuncuları geçtiğimiz gün okuma provasında bir araya geldi.

Bir cinayetin baş şüphelisi olarak tutuklanan Recep Usta’nın komik hikâyesini konu alan film, sinema salonlarında kahkaha fırtınası estirecek.

Sinema salonlarına kahkaha getirecek yeni komedi filmi “İngiliz Anahtarı”, kadrosunda birbirinden ünlü isimleri buluşturdu.

Nilgün Belgün, Rüştü Onur Atilla, Can Yılmaz, Kadir Çermik, Burak Topaloğlu, Aslıhan Kapanşahin, Hakan Meriçliler, Itır Esen, Ayşegül Ünsal ve Tuna Orhan’ın rol aldığı filmin okuma provası, geçtiğimiz gün çekimlerin de gerçekleştirileceği Kalamış’taki apartman dairesinde yapıldı. Film ekibi, provanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 


"İngiliz Anahtarı" filminin okuma provası yapıldı


"BEN DE BECERİKSİZİM O YÜZDEN SEÇİLDİM"

Filmde başrolü “Güldür Güldür” programının başarılı oyuncusu Rüştü Onur Atilla üstlendi.

Atilla, canlandıracağı ‘Recep Usta’ karakterinin beceriksiz bir tesisatçı olduğunu belirterek “Ben de pek becerikli değilim bu işlerde. Bu role o yüzden seçildim zaten. Elimden çok iş gelmez. Tesisat ve elektrik işlerinden hiç anlamam. Tam karakterimi yansıtıyorum aslında” dedi.

Ünlü oyuncu, “Ustalarla ilgili unutamadığınız bir anınız var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Herkes gibi benim de çağırdığım ve hâlâ gelmeyen bir usta var. 2 yıldır bekliyorum. Ustaların ‘Geleceğim’ deyip gelmeme hikâyesi artık trajikomik bir durum. Bakın 2 yıl oldu, adam hâlâ yok ortada!” 

EKİP OLARAK MUHTEŞEMİZ 

Usta oyuncu Nilgün Belgün, filmde ‘Zerrin Havalı’ adlı bir kadını canlandıracağını söyledi.

Sanatçı, “Çok güzel bir polisiye komedi geliyor. Karakterimi çok beğendim. Ekip olarak da muhteşemiz. Çok mutluyum” diye konuştu. ‘Ejder Ateş’ rolüne hayat verecek olan Hakan Meriçliler, “Senaryo çok güzel, okuma provası da çok keyifli geçti ama karakterlerimden bahsedemiyorum. Yoksa yönetmen ceza kesecek” diye espri yaptı. 

FİLMİN SÜRPRİZİ EGE

Can Yılmaz da “Benim özel bir durumum var. İlk defa kendi filmlerimizin dışında bir filmde rol alıyorum. O nedenle çok heyecanlıyım” dedi. “İngiliz Anahtarı”nın sürpriz ismi ünlü şarkıcı Ege de ilk kez bir filmde rol alacağını dile getirerek heyecanlı olduğunu söyledi. Projenin müziklerine de imza atacağını açıklayan sanatçı, “Bu benim ilk film deneyimim. Küçük bir rolüm var. Ayrıca ilk defa film müziği yapacağım. Ekibimle birlikte iki şarkı hazırlıyoruz, heyecanlı ve mutluyum” dedi. 



"İngiliz Anahtarı" filminin okuma provası yapıldı - Resim : 2



RECEP USTA’NIN TRAJİKOMİK ÖYKÜSÜ 

Yapımcılığını Cocoon Medya firmasıyla girişimci iş kadını Leman Kurtcan’ın üstlendiği “İngiliz Anahtarı” eğlenceli bir hikâyeyi beyazperdeye taşıyacak.

Senaryosunu Meltem Çitci’nin kaleme aldığı, yönetmen koltuğunda Onur Öğden’in oturduğu film, işini sevmeden ve beceriksizce yapan tesisatçı Recep Usta’nın tamirat için gittiği evlerden birinde işlenen cinayetin baş şüphelisi olarak tutuklanmasını ve bu yanlış anlaşılmayı düzeltmeye çalışırken daha da şüpheli duruma düşmesini anlatıyor.