İstanbul’da kar yarın gidiyor

İstanbul’da iki gün önce başlayan kar yağışı dün de yoğun şekilde devam etti. Meteoroloji’den kar yağışının yarın etkisini kaybedeceği ve sıcaklıkların hafta sonu 12 dereceye kadar çıkacağı açıklandı.

İstanbul’da kar yarın gidiyor

İstanbul’da iki gün önce başlayan kar yağışı dün de gün boyu sürdü. Yarın kar yağışının kenti terkedeceği ve cumartesiden itibaren hava sıcaklığının hissedilir derecede artacağı belirtildi. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kar yağışının bu akşama kadar süreceğinin tahmin edildiğini belirtti. Hava sıcaklığı dün Sarıyer, Kartal ve Eminönü’nde sıfır, Samandıra, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Florya’da eksi 1 ve Çatalca’da eksi 3 olarak ölçüldü. Yıldırım, tahminlere göre, hava sıcaklıklarının bugün aralıklı kar yağışlı eksi 1-3, yarın parçalı bulutlu 0-7, cumartesi günü parçalı az bulutlu 2-10 ve pazar parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 4-12 derece olacağını kaydetti.

İDO seferleri iptal

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kar yağışından dolayı ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesine yönelik beklentilere ilişkin, “İhtiyaç hissedersek bir tedbir alırız ama şu an İstanbul’da böyle bir ihtiyaç görülmüyor” dedi. Vali Mutlu, AKOM’da görev yapan çalışanların 24 saat esasına dayalı pazar gününden itibaren olası olumsuzluklara karşı çalıştıklarını vurgulayarak, AKOM’da 17 birimin görev başında olduğunu aktardı.

Bu arada İDO’nun bazı dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri poyraz nedeniyle iptal edildi. Avcılar ve Kadıköy deniz otobüsü iç hat seferleri de yapılamıyor. Atatürk Havalimanı’nda ise pistler ve uçaklarda buzlanmaya karşı “de-icing” işlemi uygulanıyor. Alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yapılan “De-Icing” işlemiyle uçakların aero dinamik yapısı buzlanmadan kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı korunuyor.