İstanbul'a pazar günü yağmur geliyor, hava serinleyecek

Çok sıcak ve nemli yaz günleri Türkiye'yi terk etmeye hazırlanıyor. Eylül ayı yağışlarnla başladı ancak asıl yağmurlu günler pazar gününden itibaren Türkiye'yi etkisi altına alacak. İstanbullular pazar gününden itibaren yağmurla birlikte hava sıcaklığının düşüşüne tanıklık edecek.

İstanbul'a pazar günü yağmur geliyor, hava serinleyecek

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre yeni haftada Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının düşeceği öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Van'ın doğusu, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Edirne çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise genellikle az bulutlu ve açık olacak.

Hafta sonu hava durumu:

İstanbul: Pazar günü yağmur bekleniyor. Hafta içinde lodosla yükselen sıcaklıkların hafta sonu düşeceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi: Parçalı bulutlu hava hakim olacak. İzmir ve çevresi için bulutlu, ancak yağışsız bir hafta sonu bekleniyor.

Marmara Bölgesi: Edirne ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel sağanaklar görülebilir, diğer yerler az bulutlu.

Genel olarak, hafta sonuna doğru serinlemeyle birlikte bazı bölgelerde yağış beklenirken, özellikle Marmara ve Karadeniz'de yerel sağanaklar görülebilir.