İSTANBUL'DA TOPBAŞ YENİDEN ADAY

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda AKP İstanbul ve Kocaeli belediye başkan adaylarını açıkladı.

İSTANBUL'DA TOPBAŞ YENİDEN ADAY

İSTANBUL ADAYI KADİR TOPBAŞ
2004'te İstanbul Büyükşehir Başkanı adayımız Kadir Topbaş'tı. Kadir Topbaş seçimlerde galip geldi ve önemli bir görev üstlendi.

Çünkü İstanbul ülkemizin farklı bir şehriydi ve yıllar yılı İstanbulumuz tahrip edilmişti. Bir İstanbul çocuğu olarak 1994'te nasıl bir İstanbul'u devraldığımızı çok iyi bilen bir insan olarak tabiî ki bir döneme sığdırılması mümkün değil.

Daha gerilere gidersek, çamurların içerisinden altyapısı olmayan İstanbul'u kurtardık ve bu hale getirdik. İstanbul'a daha yapacağımız çok şey var.

İstanbul'u şu anda Avrupa 2010 Başkenti olarak aldık ve çalışmalarımız devam ediyor.

İstanbul'da sadece modern binaları inşa etmek yetmiyor. İstanbul'un tarihini de bugüne katmamız lazım. Camileriyle, saraylarıyla, kervansaraylarıyla, hamamlarıyla, surlarıyla bütün bunları bizim yeniden kazanmamız lazım.

KOCAELİ ADAYI KARAOSMANOĞLU
İbrahim Karaosmanoğlu kardeşimiz, bu dönem içinde Kocaeli'nde çok önemli adımlar attı. Kocaelinde önemli adımlar atarak sadece sanayide değil kültür ve sanat açısından da çok önemli adımlar attı. Hem alt yapı hem üst yapı yatırımları yaparak çok önemli çalışmalar attı. Çok ciddi bir borç yüküyle aldı ki bu borç yükünde önemli adımlar attı, yükseltmedi eksiltmek için önemli adımlar attı. Bu dönemde 2 milyar YTL'lik bir hizmet yaptı. Hizmet alanı yüzde 600 arttı.

Ben şimdi CHP'nin kadrolarına sesleniyorum. Kocaelinin bir sizin zamanınızdaki yapısını görün bir de şimdiki yapısını görün. Kocaelili vatandaşlarım bunu çok iyi biliyor. İlk olara 2.220 ev yıkıldı. Biz bunu zulüm olsun diye yapmadık. Daha insanı koşullarda yaşayabilecekleri yerlere taşıdım. 16 ay gibi kısa sürede yapıldı ve hak sahiplerine dağıtıldı. İnsanca oturun, modern yaşam koşullarında oturun.

SEKA kazanmıyor sürekli zarar ediyordu. O sektörde özel sektör daha ucuza ve daha kaliteli kağıt üretiyordu. Biz ne dedik? Hayır biz SEKA'yı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devreceğiz dedik. Burası milli bir park olacak ve Kocaelili vatandaşlarımız yararlanacak dedik.

Ve tabii bizim söylediklerimize inanmadı. Ana muhalefet partisi arkadaşlarıyla birlikte fabrikaya gelip eylem yaptı. Kimi kime kaptırmayacaksınız. Burayı Kocaeli'ne vereceğiz yakışan da buydu zaten. Gidip oturacakları parkı, yeşil alanları yoktu. Kordon boyuna ihtiyaçları yoktu. Bunlar modern takılıyorlar ya bir sorun. Çöplükten başka ne kazandırdılar, suistimallerden başka ne kazandırlar bir sorun? Açılışını yaptık ve onbinlerce kişi o gün çok farklı bir gün yaşadılar.