Kayıp çocuklarla ilgili şok gelişme!...

İsmi belli olmayan bir mahkûm Kayseri Talas’ta 21 Eylül’de Ramazan Bayramı’nın 2’nci günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan 3 küçük çocuğun organları alındıktan sonra Fırat Nehri’ne atıldığını iddia etti.

Kayıp çocuklarla ilgili şok gelişme!...

Kayseri’nin Talas İlçesi’nde, geçen yıl 21 Eylül’de Ramazan Bayramı’nın 2’nci günü şeker toplamak için evlerinden ayrılan 3 küçük çocuğun organları alındıktan sonra Fırat Nehri’ne atıldığı iddia edildi. Ahmet Tuna Tekin (8) ve kardeşi Dilruba Tekin (6) ile aynı sitede oturan Türkan Ay’ın (11) akıbetiyle ilgili esrarengiz mektubun, görgü tanığı olduğunu söyleyen ve şu anda Sivas Cezaevi’nde bulunan Kayserili bir mahkûm tarafından yazıldığı ortaya çıktı.

Mektubun Sivas Cumhuriyet Savcılığı’na ulaşma öyküsü şöyle: Sivas’ta oturan Fırat Yıldız, arkadaşı Ramazan Utuş’u da alarak cezaevinde yatan ağabeyi Hamdi Yıldız’ı görmek için geçen hafta Sivas E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, açık görüşe gitti. Açık görüş sırasında Fırat Yıldız’ın yanına yaklaşan bir mahkûm, “Sana bir mektup versem Kayseri’ye yollar mısın?” diye sordu. Mektubu alan Fırat Yıldız mektubu postaya vermeden önce merak ederek arkadaşıyla birlikte açıp okudu. Okudukları karşısında şaşkına dönen Yıldız, mektubu alarak Cumhuriyet Savcılığı’na gitti. Mektubun incelenmesinin ardından Fırat Yıldız ve Ramazan Utuş’un ifadelerini alan savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcılığı’nın mektupta kimliğini belirtmeyen mahkûmun tespiti için çalışma yapıyor.

İşte o mektup

“Ben uzun süredir Sivas Cezaevi’nde hapis yatan biriyim. Çektiğim vicdan azabı yüzünden artık uyku uyuyamıyorum. Benim cezaevinden çıkmam da artık imkansız. Bu nedenle çektiğim vicdan azabından kurtulmak istiyorum. Kayseri’de geçen yıl kaybolan 3 çocuk, 3 kişi tarafından kaçırılmış ve organları alındıktan sonra cesetleri Fırat Nehri’ne atılmıştır.”

AİLELER: İHBARI İNANDIRICI BULMADIK

Kayseri’nin Talas İlçesinde geçen yıl Ramazan Bayramı’nda kaybolan 3 çocuğun organ mafyası tarafından kaçırıldığı ve cesetlerin Fırat Nehrine atıldığı iddiasını, aileleri inandırıcı bulmadı. Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın da Sivas’taki ihbarla ilgili kendilerine yansıma olmadığını söyledi.

Talas İlçesi’nde 21 Eylül 2009’da şeker toplarken kaybolan Tuna Tekin (8), kardeşi Dilruba Tekin (6) ve komşularının kızı Türkay Ay’la (11) ilgili olarak Sivas Cezaevi'nde yatan bir mahkumun, Kayseri’den gelen ziyaretçiye verdiği ihbar mektubu Cumhuriyet Savcılığı’na yansıması üzerine soruşturma açıldı. Sivas Cezaevinde cinayet suçundan yatan mahkumun Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne hitaben yazdığı ihbar mektubu, Kayseri'ye henaz ulaşmadı. Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın “Olayı medyadan ögrendik. Sivas Cumhariyet Svcılığı'nca bu konuda bize herhangi bir soruşturma emri gelmedi. Sanıyorum olay ve mektupta yazılı olanlar Sivas’da soruşturuluyor” dedi.

Yakınlarını görmek için Sivas’da bulunan kayıp çocuklardan Ahmet ile Dilruba’nın babası Hamza Tekin konuya ilişkin şunları söyledi:
“Bunu televizyon ve gazetelerden öğrendik. Bize de zaman zaman organ mafyasıyla ilgili ihbar geldi ama hiç birinden sonuç çıkmadı. Sivas’daki cinayet zanlısı olayı şimdiye kadar neden saklamış, mektubu neden cezaevi idaresine değil, oraya bir başkasını görmeye giden Kayseriliye vermiş, anlayamadık. Üstelik, cesetlerin Fırat nehrine atıldığını iddia etmiş. Bir yıllık sürede cesetler nehirde olsaydı bir yerde karaya vururdu. İhbari inandırıcı bulmadık. Ancak, Cumhuriyet Savcılığı gerekeni yapacaktır.”

Hamza Tekin, Sivas’a gidişinin, Sivas’da yapılan mektup ihbarına rastlamasının tamamen tesadüf olduğunu ve iki gündür yakınlarının yanında olduğunu ifade etti.

Halife Yalçınkaya /DHA