Kocaeli Valiliği 'kız öğrencilere kıyafet kısıtlaması' skandalına soruşturma başlattı

Kocaeli Valiliği, Gebze ilçesinde bir okulda mezuniyet töreni için kız öğrencilere kıyafet kısıtlaması yapılması olayı için soruşturma başlattığını duyurdu.

Kocaeli Valiliği 'kıyafet kısıtlaması' skandalına soruşturma başlattı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Gebze Alaattin Kurt Anadolu Lisesi mezuniyet törenine kız öğrencilerin kıyafetleri gerekçe gösterilerek alınmamalarının yankıları sürüyor.

Kocaeli Valiliği, yaptığı açıklamayla soruşturma başlattığını duyurdu.

Valiliğin açıklaması şu şekilde;

"Gebze ilçemizdeki bir okulun mezuniyet töreninde meydana geldiği iddia edilen ve bazı sosyal medya hesapları ile basında yer alan iddia ve haberlerle ilgili  olarak gerekli incelemeleri yapmak üzere Valiliğimizce iki Eğitim Müfettişi görevlendirilmiştir.

Konu tüm yönleriyle incelenmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

VELİLERE FORM GÖNDERMİŞLER

Okulun oluşturduğu 'Mezuniyet Komisyonu' tarafından velilere, 'Veli izin onay formu' gönderildi.

Formda, 'Milli Manevi değerlere, kılık kıyafet yönetmenliğindeki temel sınırlandırmalara (Yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemez. Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, kısa pantolon koluz gömlek ve tişört giyemez. Siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz)' ifadeleri yer alırken, velilerin imzalaması istendi.