öneri
Uzmanından panik atakla başa çıkma önerileri
Panik bozukluğu tekrarlayıcı, beklenmedik panik atakları ile bu ataklar arasındaki zamanlarda başka panik atakların daha olacağına ilişkin sürekli bir kaygı duyma durumu olarak tanımlayan İSÜ Liv Hospital Bahçeşehir Psikiyatri Uzmanı Dr. Levent Tekin, önerilerde bulundu.
Probiyotik takviyesine gerçekten ihtiyacınız var mı?
Prof. Dr. Osman Erk: "Vücutta en fazla bağırsaklarda bulunan faydalı bakteriler sağlığımızın bekçisidir. Çünkü zararlı bakterilerin bağırsak duvarından içeri girmesini engeller ve hastalıklardan korunmamızı sağlar..."
Mutluluğun sırrı dopaminde gizli
Mutluluk hormonu olarak adlandırılan dopamin beyinde azaldığında depresyon, dikkat eksikliği ve Parkinson gibi sorunlara yol açabiliyor. Prof. Dr. Uludüz, bu hormonu dengede tutma yollarını açıkladı.
Balık çocukların zihin gelişiminde etkili bir besin
Özellikle fetüsün bilişsel ve görsel gelişimi için gerekli olan dokosahexaenoik asitin gebelik döneminde annenin balık tüketimine bağlı olduğunu belirten Diyetisyen Asım Batuhan Fidan, "Balık çocuklarda da mental gelişim ve nörolojik sağlık için oldukça etkili bir besindir" dedi.
Öfkeyi azaltmanın en etkili yolları
Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, stresi azaltmak için hemen uygulayabileceğiniz basit ve etkili yaşam tarzı değişikliklerini sıraladı...
Akdenizliler gibi yaşamak ömrü uzatıyor
Yapılan bir araştırmaya göre, iyi yemek, iyi arkadaşlar ve yeterli dinlenme şeklinde Akdenizliler gibi yaşamak, erken ölme olasılığınızı tam yüzde 29 oranında azaltabilir.
Diyanet: "Sofranız zengin, gönülleriniz engin olsun"
Helal yemekle ilgili sureyi takvimine koyan Diyanet, açlıkla mücadele eden halka, “Can boğazdan gelir, sofranız zengin, gönülleriniz engin olsun” dedi.