sağlıklı beslenme
Şeker vücudu oksijensiz bırakır
Kandaki şeker yüksekliğinin, hücre ve dokuların oksijenlenmesini engellediğini belirten Dr. Çoruhlu, “Bu durum sağlığımız için ciddi bir tehdittir. Bu riske karşı şekerli ve unlu gıdalardan uzak durulmalıdır” dedi.
Şeker hastalığı için doğru beslenmek şart
Türkiye'de 10 milyon, dünyada 400 milyondan fazla kişiyi etkileyen diyabet, çok ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak öne çıkıyor.
Covid-19’un beyne etkileri
Prof. Dr. Uludüz, “Covid-19, kişilerin beyinlerinde ve beyni besleyen kan damarlarında yüksek düzeyde iltihaplanmaya yol açar. Bu da bilişsel hasara neden olabilir” dedi.
Hafıza için çay, sebze, meyve tüketin
Yakın zamanda yayınlanan bir araştırma, vücuttaki iltihabı önleyen beslenmenin demans ve alzheimer riskini düşürdüğünü ortaya koydu.
Ödem atmada en etkili yöntem
Soğuk havaların gelişiyle birçoğumuz zamanımızın büyük bir çoğunluğunu evlerimizde oldukça ‘hareketsiz’ geçiriyoruz. Bu da bizlere kilo problemi olarak geri dönüyor. Smoothie’ler psikolojik olarak su tüketimini ve en önemlisi de içerdiği vitaminler sayesinde bağışıklığınızı destekler.
Probiyotiklerin 6 önemli faydası
Günebak, ‘Bilimsel araştırmalar, sindirim sistemimizdeki bakteri dengesinin veya dengesizliğinin sağlığımızla ve hastalıklarla ilişkili olduğunu gösteriyor’ dedi...
Gribe karşı doğal reçeteler
Bu yıl grip vakalarında artış yaşandığına dikkat çeken Keskiner, “Bu nedenle bağışıklığınızı güçlü tutun. Özellikle beslenmenize dikkat edin” dedi.