Lezita Türkiye, İSO 500 listesinde 12 sıra yükseldi

Lezita, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), sanayi sektörünün devler ligini belirlediği 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda 90'ıncı sıradan 78'inci sıraya yükseldi.

Lezita Türkiye, İSO 500 listesinde 12 sıra yükseldi

Lezita, İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl gerçekleştirdiği ve şirketlerin üretimden satışlara göre değerlendirildiği İSO 500 araştırmasının 2023 sonuçlarına göre Türkiye'nin en büyük 78'inci firması oldu.

Geçtiğimiz yıl 90'ıncı sırada yer alan Lezita, 2023 yılındaki faaliyetleriyle ilk 100'deki tırmanışına devam etti.

Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül, Lezita'nın İSO 500'deki istikrarlı yükselişinin gurur verici olduğunu söyledi. Ergül, “Uluslararası gıda markası olma vizyonumuzla yatırım yapıyor, var olan yatırımlarımızı ileriye taşıyoruz. Üretimimizin yüzde 18'ini yaklaşık 70 ülkeye ihraç ediyoruz. Kaliteli, sağlıklı ve yenilikçi ürünlerle müşterilerimizin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyoruz. Uluslararası gıda güvenliği standartlarındaki üretimimizle halkımızın iyi gıdaya ulaşımının güvencesiyiz. Lezita olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz olarak üretmeye, istihdam sağlamaya ve büyümeye devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan, Abalıoğlu Grubu'nun kurucusu Orhan Abalıoğlu'nun gıda sektöründe yatırım yapma vizyonuyla 2006 yılında kurulan Lezita'nın, son üç yılda yaklaşık 100 milyon Euro'luk yatırıma imza attığı bildirildi.

DHA