Mahkemeden Deniz Akkaya'ya şok karar

Eski model Deniz Akkaya, kızının kendisine saldırıp balkona kilitlediğini iddia etmişti. "Telefonuna el koyduğum için saldırdı balkona kilitledi" diyen Deniz Akkaya'nın açıklamaları sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçmişti. Ünlü mankenin kızı hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

Mahkemeden Deniz Akkaya'ya şok karar

MedyaRadar'ın haberine göre babasının kızının velayeti için devreye girdiğini söyleyen Akkaya, ateş püskürerek, "Ben bugün bu konuyu sakince aramızda kapatıp, adı ergenlik olan bu sorunu çözmek için profesyonellerle konuşmaya niyet etmiştim. Fakat barodan kızıma atanan ve babama giden avukat, babamı bana dava açmak için ikna etmiş. Benim avukatıma, babamın benim kızımın velayetini alması için vekalet vereceğini söylemiş. Bu bilginin sabah gazetecilere bildirileceğini bildiğim için bu yayını açtım. Aklı selim aile bireylerimiz, kuzenim babamı arayarak benim ve kızımın çok zarar gördüğünü söyledi ve babamı defalarca uyardı. Kuzenim, 'Deniz ile kızı sorunlarını çözerler, siz ne yapmaya çalışıyorsunuz' dedikçe babam, 'Deniz'i hapse attıracağım' dedi."

RAPOR DÜZENLENDİ

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alınan Ayşe, gizlice İstanbul Adalet Sarayı'na getirilerek "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu'nda ifade verdi. İfadesinin ardından Adli Tabiplik'e sevk edilen Ayşe hakkında 15 yaşında olduğu ve işlediği suçun 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' olduğunu ve cezasını idrak edebilecek akıl sağlığına sahip olduğuna dair rapor düzenlendi.

VELAKET İÇİN BAŞVURDU

Öte yandan Deniz Akkaya'nın babası Muzaffer Akkaya, İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak torununun velayetinin kendisine verilmesini talep etti.

Bir süredir Sosyal Hizmetlerde kalan Ayşe'nin velayet davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Aile Mahkemesinin kurduğu ara kararda, Sosyal Hizmetler tarafından 12 Haziran'da oluşturulan rapora göre kızın babası Efe Önbilgin ile birlikte yaşamasının menfaatine olacağı belirtilmişti.

Ayşe'nin kurumda daha fazla kaldığı taktirde mağdur olabileceği yer alan rapora dair yeni bir bilgi daha öğrenildi.

Akkaya ile Önbilgin arasında devam eden velayet savaşında, Sosyal Hizmetler uzmanıyla yapılan görüşme sonrasında hazırlanan raporda Deniz Akkaya'nın kızı Ayşe'nin anlattıkları okuyanlarda şok etkisi yarattı.

AYŞE BABASIYLA KALMAK İSTEDİ!

Ayşe'nin uzmanlara yaptığı açıklamalar sırasında "Velayetim babama verilirse annemle görüşmek istemiyorum. Eğer velayetim annemde kalırsa kurumda kalmak istiyorum" dediği ortaya çıktı.

Deniz Akkaya'nın davayı kazanması halinde kendisinden hesap soracağından endişe duyan Ayşe, babasıyla yaşamak istediğini tekrar etti.

Raporun değerlendirme kısmında ise Ayşe'nin babası Efe Önbilgin'in kızının hayatında yeni bir düzen kurmak için planlarının bulunduğu, maddi, manevi ihtiyaç ve isteklerini karşılayabilecek olanaklara sahip olduğuna yer verildi.

Fakat Deniz Akkaya'nın görüşmeye katılmaması sebebiyle velayete dair değerlendirmede bulunulamadı.

DENİZ AKKAYA SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞMIŞTI!

Konuya ilişkin bir paylaşım yapan Akkaya, velayet kararının kendi izniyle alındığını belirterek, "Tek velayet hakkı bende, söz hakkı da bende olduğu için, bu yaz babasıyla geçirecektir diyerek benim iznimle babaya teslim ediliyor. Çocuğun oraya girişi de çıkışı da benim iznimle oldu!" ifadelerini kullanmıştı.

Mahkeme, velayete ilişkin kararını ise tüm deliller toplandıktan sonra verecek.

Kaynak: https://www.medyaradar.com/mahkemeden-deniz-akkayaya-sok-karar-kizi-aysenin-raporundaki-iddialar-hayrete-dusurdu-fotogaleri-2173844