Meteoroloji'den pazar uyarısı: Kütleler yurdu sarıyor!

Meteoroloji radarında yer alan verilere göre kuzeyden gelen yağış yüklü kütleler yurda giriş yapmaya başladı. Gün boyunca yurdun birçok bölgesinde aralıklarla kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji'den pazar uyarısı: Kütleler yurdu sarıyor!

Sözcü Gazetesi'nden Okan Çalık'ın haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre bugün yurdun büyük kısmında sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji radarında görünen kütleler kuzey bölgelerde kuvvetli yerel yağışlara neden olacak.

Tahminlere göre İstanbul ve çevresi, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı ve iç kısımları, İç Anadolu'nun doğu kesimleri ve Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde sağanak yağışın yer yer kuvvetlenmesi bekleniyor.

KENT KENT ETKİLEYECEK

Son tahminlere göre ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege'nin kuzeydoğusu, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların, Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İstanbul’un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sivas’ın doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.