Metin Arolat'ın ani vefatına ilişkin ses getiren iddia

Türk pop müziğine damga vuran isimlerden Metin Arolat için dün İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi. Kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Arolat’ın ölümüyle ilgili ses getiren bir iddia ortaya atıldı.

Metin Arolat'ın ani vefatına ilişkin ses getiren iddia

Metin Arolat'ın ölümüyle ilgili ses getiren 'serum' iddiası

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Metin Arolat'ın ölümüyle ilgili gündem yaratan serum iddiası, müzik dünyasında geniş yankı uyandırdı.

1990'larda çıkış yaparak hem müzisyen hem de yönetmen olarak unutulmaz eserlere imza atan Arolat, 20 Eylül'de İstanbul Kozyatağı'ndaki bir otelde sahne alırken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Arolat, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenin ardından İzmir'deki aile kabristanına defnedildi.


Metin Arolat'ın ani vefatına ilişkin ses getiren iddia



Ancak cenaze töreninde, Arolat'ın 20 yıllık sahne arkadaşı ünlü gitarist Kaan Öztürk'ün iddiası dikkatleri üzerine çekti. Öztürk, Arolat’ın kalp krizi geçirmesinin hemen öncesinde evde sağlık hizmeti adı altında enerji verici bir serum aldığını ve bu takviyenin kalp krizini tetiklemiş olabileceğini öne sürdü.

Öztürk, Arolat’ın o gün kendini kötü hissettiğini belirterek, enerji vermesi amacıyla evde bir serum uygulandığını, bu serumun içeriği hakkında bilgisi olmadığını ifade etti.




Metin Arolat'ın ani vefatına ilişkin ses getiren iddia - Resim : 2



Kaan Öztürk'ün açıklamaları, sağlık hizmeti adı altında sunulan bu tür uygulamaların güvenilirliği konusunda soru işaretleri yarattı.

Serumun içeriğinin ve uygulamanın kalp krizine etkisi olup olmadığı konusundaki belirsizlikler, durumun araştırılması gerektiğini gündeme getirdi.

ABLASI: "SERUM ALMADI"

Metin Arolat'ın İzmir'de düzenlenen cenaze töreninde konuşan Metin Arolat'ın ablası Fatoş Alkan, şarkıcı Demet Sağıroğlu'nun dile getirdiği 'ölüm diyeti' ve Kaan Öztürk'ün dile getirdiği 'serum' iddiasının sorulması üzerine "Televizyonda da seyrettim 'Babası da kalp krizinden vefat etti' dediler. Babamız beyin kanserinden vefat etti. Ailemizde kalp yoktu. Kendisi kalben çok iyi bir insandı. Check-up için gitmiş, herşeyine bakılmış. 'Gayet iyisin' demişler. Diyet her zaman yapıyordu. Yardımcısı yanımda. Sabah 3 yumurta yemiş; öğlen evden çıkmadan tavuk yemiş. Yağı tuzu azaltırdı. Ekmeği azaltırdı. Serum falan almadı. Arada sırada kendisini kötü hissettiği zaman alırdı ama her zaman yapılan bir şey değildi" yanıtını verdi.