Naomi Campbell'a beş yıl yasak getirildi

Naomi Campbell, Fashion for Relief yardım kuruluşunda yaşanan mali yönetim sorunları nedeniyle yardım kuruluşu yöneticiliğinden men edildi. Yardım fonlarının yanlış kullanımı üzerine yapılan soruşturmanın detayları ortaya çıktı.

Naomi Campbell'a beş yıl yasak getirildi

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre ünlü süpermodel Naomi Campbell, Fashion for Relief adlı yardım kuruluşunda mali yönetim sorunları tespit edilmesinin ardından, İngiltere Yardım Komisyonu tarafından beş yıllığına yöneticilikten men edildi.

BEŞ YILDIZLI OTELDE ÜÇ GECE

Komisyonunun yürüttüğü soruşturma sonucunda, yardım kuruluşunun üç yöneticisinden biri olan Campbell, görevinden alındı.

Soruşturma, 2016 Nisan ile 2022 Temmuz arasında kuruluşun toplam harcamalarının sadece yüzde 8.5'inin yardım amaçlı bağışlara gittiğini ortaya çıkardı.

Ayrıca, "mantıksız bağış toplama harcamaları" olduğu da tespit edildi.

Bulgular arasında Naomi Campbell için Fransa'nın Cannes şehrinde beş yıldızlı bir otelde üç gece kalıp 9 bin 400 Euro (357 bin TL) ödeme yapması da var.



Naomi Campbell'a beş yıl yasak getirildi


Diğer mantıksız harcamalar arasında 2018 yılında Londra’dan Nice’e sanat ve mücevher transferi için 14 bin 800 Euro (562 bin TL) tutarında bir uçuş yer alıyor. 

YARDIM FONLARI YANLIŞ YÖNETİLDİ

Denettim sonrası yardım kuruluşunun paralarının kendi adına bir banka hesabı yerine avukatlar ve muhasebeciler tarafından tutulduğunu tespit etti. Fashion for Relief  bu yılın başında feshedildi ve yardım kuruluşları kaydından çıkarıldı.

Fashion for Relief, yoksullukla mücadele, sağlık ve eğitim alanında gelişim sağlamak amacıyla kurulmuştu.

Yardım bağışları ve kaynakların ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaştırılması gibi amaçlar güdüyordu.

DİĞER YÖNETİCİLER DE MEN EDİLDİ

İngiltere Yardım Komisyonu bulgularına dayanarak, Naomi Campbell'ın yanı sıra, avukat Bianka Hellmich dokuz yıl, iş kadını Veronica Chou ise dört yıl süreyle yöneticilikten men edildi.

Uzman Soruşturmalar ve Standartlar Başkan Yardımcısı Tim Hopkins, bulguların ardından yaptığı açıklamada, "Yöneticiler, yasal olarak yardım kuruluşlarının en iyi çıkarları doğrultusunda karar vermek ve yasal görev ve sorumluluklarına uymak zorundadırlar. Soruşturmamız, bu yardım kuruluşunun yöneticilerinin bu görevlerini yerine getirmediğini ortaya koydu. Bu nedenle, onları yöneticilikten men ettik" dedi.