Narin cinayetinde Adli Tıp raporu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra çuval içerisinde dere kenarında ölü olarak bulunan Narin Güran ile ilgili yürütülen soruşturma sürerken Adli Tıp Kurumu'nun ön raporu da ortaya çıktı.

Narin cinayetinde Adli Tıp raporu

Sözcü Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndan Cumhuriyet başsavcılığına gönderilen rapora göre; Narin Güran'ın otopsi sırasında vücudundan alınan örnekler ve doku incelemesinde vücudunda farklı kişilere ait olabileceği değerlendirilen parmak izi, kan örneği, tükürük ve salya gibi örneklere rastlanılmadığı bildirildi.

ADLİ TIP ÖN RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı'ndan Cumhuriyet başsavcılığına gönderilen rapora göre; Narin Güran'ın otopsi sırasında vücudundan alınan örnekler ve doku incelemesinde vücudunda farklı kişilere ait olabileceği değerlendirilen parmak izi, kan örneği, tükürük ve salya gibi örneklere rastlanılmadığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi. 

22 ŞÜPHELİNİN ALTISI AMCA

Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltındaki 22 şüphelinin kimlikleri belli oldu. Şüphelilerin, Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), daha önce kolunda bulunan ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) olduğu öğrenildi. 

ANNE-BABAYA TUTUKLAMA TALEBİ

Narin'in annesi, babası ve bir amcasının da aralarında bulunduğu dokuz kişi savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza sorgu hakimliğine sevk edildi. Anne ve babanın suçlamaları reddettiği belirtildi.  

13 kişinin sorgusu adliyede üç savcı tarafından devam ediyor. 

MUHTAR AMCA TUTUKLU

Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.