Narin'in babası: "Acımı yaşayamıyorum, kızımın mezarını rahat bırakın"

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde kaybının 19. gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ardından anne ve ağabey de dahil 10 kişi tutuklandı. Serbest kalan baba Arif Güran, köyüne gittikten sonra açıklamalarda bulundu.

Narin'in babası: "Acımı yaşayamıyorum, kızımın mezarını rahat bırakın"

Narin'in babası Arif Güran serbest kalmasının ardından sabahın ilk ışıklarında kızının mezarını ziyaret etti.

Tavşantepe köyüne giden Arif Güran, yaptığı açıklamada "Kim bizden ne istedi. Çekirdek bir aileydik. Hayatımızda şatafat yok" sözleriyle dikkat çekti.  

"ACIMI YAŞAYAMIYORUM"

Arif Güran'ın açıklamaları şöyle: "Devletimiz elinden geleni yaptı. Bunu kim yaptıysa devlet ortaya çıkacaktır. Kızımın acısını yaşayamıyorum. Fenomenler kızımın mezarına geliyor. Rica ediyorum nemalanmasınlar. Kızımın mezarını rahat bırakın.

"ÇEKİRDEK BİR AİLEYDİK"

Misafirdim, gözaltında değildim. Allah jandarmamızdan razı olsun. Süreç devam ediyor. Araştırmalar devam ediyor. Kim bizden ne istedi. Çekirdek bir aileydik. Hayatımızda şatafat yok.

İTİRAFÇI YANIMDA NAMAZ KILIYORDU

Devlet beni de alabilir, herkesi de alabilir. Soruşturmanın selameti için bütün köyde alınabilir. Devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak. Şüphelendiğim biri olsaydı jandarma ile paylaşırdım. Oğlum bir kez daha alınıp bırakıldı. Bir daha alınıp bir daha bırakılır. O her akşam camide yanımda oturan bir insan (Nevzat Bahtiyar). İnsanların çirkin yüzünü maalesef göremiyorsunuz.

"BİLSEM SÖYLERDİM"

Köy 90 haneli bir köydür. Güran soyadlı sadece 10 ev var. Burada yüzyıllardır bu köydeler. Bilsem zaten söylerdim. İnanıyorum adalet yerini bulacak. Türk halkı kızıma sahip çıkmıştır. Ben sabaha karşı geldiğimde kızımın mezarına gittim. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz. Hiçbir şey cezasız kalmaz."