Oruç tutarken diyet yapılır mı?..

Diyet Uzmanı Gizem Akgül, diyet yapanların Ramazan ayı süresince beslenme tercihlerine dikkat ederek kilo vermeye devam edebileceklerinin söyledi.

Oruç tutarken diyet yapılır mı?..
İHA'nın haberine göre Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, kilo kontrolünü sağlamak ve devam ettirmek için Ramazan'daki en önemli öğün olan sahurun atlanmaması gerektiğini belirterek, "Sahurda tercih edebileceğiniz belki de en güzel iki besin yumurta ve yulaf ezmesidir. Yumurta en kaliteli protein kaynaklarından birisidir ve sizi oruç boyunca tok tutar. Yulaf ezmesi de içerisindeki posa ile sindirim sisteminize yardımcı olurken diğer tahıl gevreklerine göre daha fazla protein içerir ve o da uzun süre tokluk hissi sağlar. İftarınızda ilk olarak hafif, kremasız çorbaları tercih edin. Ana yemeğinize 15-20 dk. sonra başlayın. Çay, kahve gibi içecekleri fazla tüketmeyin. Onların yerine, hem metabolizmanızın hızlanmasına hem de kan şekerinizin dengelenmesine yardımcı olacak 2 fincan tarçınlı-karanfilli yeşil çayı deneyin. Tütsülenmiş yiyeceklerden, kızartmalardan, tuzlu ve çok baharatlı gıdalardan kaçının. Fazla tuz tüketimi vücudunuzda ödemlere de neden oluyor” dedi.

Ramazan pidesinin tercih edilmemesi gerektiğini belirten Akgül, şunları kaydetti:

“Görünümü iştah açan taze ramazan pidelerinin yerine tam buğday, çavdar veya çok tahıllı ekmekleri tercih ederek sindirim sisteminize destek olun. İftar ve sahur arasında mutlaka 2 ara öğün daha yapın. Ancak bu öğünlerde kalori oranı yüksek gıdalardan olabildiğince kaçının. İftardan 2 saat sonra meyve tüketerek ara öğün yapabilirsiniz. Bir diğer ara öğünde 10 adet kavrulmamış badem yiyebilirsiniz. Sağlıklı yağlar içermesi, protein ve lif içeriği ile kilo vermenize yardımcı olacaktır. Haftada 3 kereden fazla tatlı tercih etmeyin ve tatlılarınızın üzerine biraz tarçın ekleyin. Tatlılarınız mümkünse nispeten daha hafif olan sütlü tatlılar olsun.”