Para kazanmaya çalışırken parasından oldu!

Sosyal medya dolandırıcılıklarına bir yenisi daha eklendi. Beykoz'da internet üzerinden evden çalışabileceği bir iş arayışına giren Tülin C., olan parasını da saniyeler içinde kaptırınca şaşkına döndü.

Para kazanmaya çalışırken parasından oldu!

EK GELİR HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre Tülin C., geçtiğimiz yılın başlarında ek gelir elde etmek adına evden çalışabileceği bir iş aramak için çalışmalara başladı.

İddiaya göre genç kadın, internette dolaşırken bir sosyal medya platformunda karşısına "paketleme yaparak evden ek gelir imkanı" yazan bir reklam çıkınca mutluluktan havalara uçtu.

Hemen reklam linkine tıklayan Tülin C., başına geleceklerden habersizdi.

PAKETLEME DEĞİL DÜPE DÜZ DOLANDIRICILIK

Linke tıklar tıklamaz telefon ekranında bir mesaj kutusu açıldı, iddiaya göre Tülin C., kendisini Canet Şevlü olarak tanıtan bir kişiyle konuşmaya başladı. Telefondaki kişi paketleme işiyle ilgili birkaç bilgi verdikten sonra kaparo ve kargo ücreti adı altında Tülin C.'den parça parça olmak koşuluyla toplamda yaklaşık 15 bin lira para aldı.

PARA KAZANMAK İSTERKEN ELDEKİ PARADAN OLDU

Ancak sonrasında paketlemesi için evine gelecek ürünler bir türlü gelmeyince şüphelenen Tülin C., dolandırıldığını anladı ve ek gelir elde etmek isterken elindeki paradan da oldu. Soluğu savcılıkta alan kadın, kendisini dolandıran şüpheliden şikayetçi oldu, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda savcılık, dolandırıcının kimliğini tespit etmek için araştırmalar yaptı ve gerçek ortaya çıktı.

GERÇEK ŞÜPHELİYİ ELE VEREN BANKA YAZISI

Savcılık, Tülin C.'nin parayı gönderdiği hesaba ait bilgileri ilgili bankadan talep etti. Bankadan gelen cevapsa oldukça şaşırtıcıydı. Hesap bilgileri şüpheli Münevver Ö. adına kayıtlı çıktı. Tülin C.'nin telefonda konuştuğu numaranın sahibi ise Muhammed Ş. olarak tespit edildi. Savcılık iki şüphelinin de ifadelerine başvurdu.

SUÇU ARKADAŞINA ATTI

Şüpheli Muhammed Ş., söz konusu hattın kendisi tarafından açılmadığını ileri sürerek suçla bir ilgisinin olmadığını söylerken şüpheli Münevver Ö. ise kartını ve şifresini arkadaş ortamından tanıdığı Zeynel isimli şahsa kendisine para geleceğini söylediği için verdiğini, daha sonra kendisini polis merkezinden aramaya başladıklarında kartını kapattırdığını, Zeynel'in açık kimlik ve adres bilgilerini bilmediğini iddia etti.

ELAZIĞ'DAKİ DAVA FOYASINI ORTAYA ÇIKARDI

Soruşturma dosyasına giren bilirkişi raporunda ise suçta kullanılan hata ait abonelik sözleşmesindeki imzanın şüpheli Muhammed Ş.'ye ait olmadığı ortaya çıktı. Şüpheli Münevver Ş.'nin Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı dosyadaki HTS kayıtlarını talep eden savcılık, şüpheli kadının annesi olan Hüde Ö. ile görüştüğünü, tanımadığını beyan ettiği Düzgün isimli kişiyle görüştüğünü, şüpheli Münevver ile adı geçen Düzgün isimli kişi arasında para transferlerinin olduğunu, ancak şüphelinin bu transferleri inkar ettiğini fark etti.

10 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAK

Hazırlanan iddianamede, sosyal medya üzerinde sahte ilan verilerek evde paketleme yaparak para kazanacağı vaadinde bulunup müştekinin şüphelinin hesabına para gönderilmesinin sağlandığının altını çizen savcılık, bu şekliyle şüphelinin 15 bin lira paranın kendi hesaplarına geçirilmesini sağlamak suretiyle müştekiyi kandırdığını vurguladı.