Rize'de sağanak yağmur can aldı

Doğu Karadeniz'de etkili olan sağnak yağmur Rize'de ölümlü kazaya sebep olurken, meteoroloji halka sel uyarısı yaptı...

Rize'de sağanak yağmur can aldı

Rize'nin Kalkandere ilçesinde aşırı yağış nedeniyle otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

İlçenin Çayırlı köyünde Rıdvan Yavuz (84) yönetimindeki 34 UC 1874 plakalı otomobil, sürücüsünün etkili yağış nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 100 metrelik şarampole yuvarlandı.

Kazada otomobilde bulunan Muhammet Kurt (38) olay yerinde öldü. Yaralanan sürücü Yavuz ile Sare Kurt ve Cihan Tufanoğlu ise Rize 82. Yıl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.Rize'de, dün gece etkili olan şiddetli sağanak yağmur maddi hasara yol açtı.

Yağmur Rize'nin Reşadiye Mahallesi'ndeki Pehlivantaşı Deresi üzerinde bulunan bir menfezin derenin koparıp getirdiği ağaçlarla tıkanması sonucu mahalleyi su bastı. Zihniderin İlköğretim Okulu ve çevresinde bulunan çok sayıda bina ile iş yerinin zemin katlarını su bastı. Birçok araç oluşan göletler içerisinde mahsur kaldı. Arabalarında mahsur kalanların imdadına yine vatandaşlar yetişti.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı olay yerinde incelemelerde bulundu. Bakırcı, taşkına derenin taşıdığı ağaçların neden olduğunu belirterek geçmişte dere kenarındaki ağaçları kesmek istediklerini ancak ağaç sahiplerinin engellemesi üzerine ağaçları kesemediklerini dile getirdi.

Rize'nin Kalkandere ilçesinde şiddetli yağışın etkisi ile direksiyon hakimiyetini kaybeden bir araç dereye uçtu. Çayırlı köyünde Rıdvan Yavuz (84) yönetimindeki 34 UC 1874 plakalı otomobil şiddetli yağmurun etkisiyle yoldan çıkarak dereye uçtu. Araçta bulunan Muhammet Kurt (38) olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçtaki Rıdvan Yavuz, Sare Kurt (45) ve Cihan Tufanoğlu (50) ise yaralı olarak kaldırıldıkları Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi ile Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şiddetli yağmur Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu beldesinde maddi hasara ve su baskınlarına neden oldu. Beldedeki derenin taşması sonucu zor anlar yaşanırken, Trabzon Belediyesi'nden bölgeye iş makinesi istendi. Su tahliye çalışmaları gece boyunca sürdü.

Öte yandan Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"da, Rize, Hopa ve Trabzon çevrelerinde aşırı yağış beklendiği bildirildi.

Uyarıda, aşırı yağışın 18.00'e kadar süreceğinin tahmin edildiği belirtilerek, ilgililerin ve vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan ve yıldırım düşmesine karşı tedbirli olması istendi.

HABERTÜRK