Saçlarınız aç mı kalıyor?..

Saçlarınız aç mı kalıyor?..

Saçlarınız aç mı kalıyor?..

İşte güzel saçlara sahip olmanın sırları:

ZAYIF SAÇLAR İÇİN

Vücudunuzu yeterli miktarda yağ asitleri ile beslemiyorsanız, saç telleriniz ısı ile şekillendirmeden ve kimyasal işlemlerden çok fazla etkilenecektir. Bu da saçları zayıflatacaktır.

Sağlıklı saçlar için beslenmenize yeteri kadar Omega 3 yağ asidi, selenyum, sülfür, E ve A vitamini ilave etmelisiniz.

Sert kabuklu yemişler, hububat, yeşil yapraklı sebzeler tüketmelisiniz. Kafein ve rafine şekerden kaçınmalısınız.

MAT SAÇLAR İÇİN

Saçlarınız matsa ışığı yeterince yansıtamaz. Sağlıklı saçlar güneş ışınlarını mükemmel yansıtır. Beslenmeniz vücut için gerekli proteini içermiyorsa, saç telleri kabaracaktır. Saç rengini açıcı ürünlerin aşırı kullanımı da bu soruna yol açabilir.

Saçlarınızın parlak olması için protein oranı yüksek gıdalarla beslenmelisiniz. Bol bol tavuk ve hindi eti ile somon yiyin. Yosun ve buğday çimi gibi arındırıcı sebzelerden uzak durun.

KURU SAÇLAR İÇİN

Kuru saçların sebebi A vitamini eksikliğine bağlanabilir. A vitamini saç tellerini de yenileyen keratinizasyonun harekete geçmesi için gereklidir ve bu işlem saç uzama döngüsünün de bir parçasıdır. Yeteri kadar A vitamini almazsanız saçlarınız kuruyacaktır.

Beslenmenize sağlıklı yağ asitleri ilave edin. Lineolik asit gibi yoğun miktarlarda Omega 3 ve Omega 6 içeren maddeler, saçınıza gereken nemi sağlayacaktır.

Ton balığı, somon, keten tohumu, ceviz, taze meyve ve sebzeler tüketmeniz gereken gıdalar arasında. Bu arada işlenmiş besinlerden de kesinlikle uzak kalmalısınız.

SEYRELEN SAÇLAR İÇİN

Saçların incelmesi ve dökülmesi büyük oranda genetiktir. Ama kağıt inceliğinde saç tellerinin diğer sebepleri arasında kötü beslenme ve demir eksikliği de vardır.

Sebep kötü beslenme ise; hemen protein ve sebze yüklemesi yapmalısınız. Tuzlu ve aşırı yağlı besinlerden de uzak durmalısınız.

AŞIRI YAĞLI SAÇLAR İÇİN

Saç cilt foliküllerinden dışarı doğru uzamaya başladığında, yağ üretiminin başlaması kaçınılmazdır.

Aşırı yağlı saçlarda hormonlarınızın rolü reddedilmez ama acı ve baharatlı besinler de vücut ısınızı yükselterek kafa derinizdeki gözeneklerin açılmasını sağlar. Çok fazla doymuş yağ tükettiğinizde vücudunuz ekstra yağ üretecektir. Bu nedenle yağlı besinlerden uzak durmak tek çözümdür.

C VİTAMİNİ DOĞAL NEMLENDİRİCİDİR!

Turunçgillerin içinde bulunan C vitamini vücudun sebum üretmesini sağlar, saçları da nemlendirir.
B2, B6 ve B12; oksijeni ve besinleri saç derisine ve saç köklerine taşıdıkları için saçın gücünü artırır.

Keten tohumu, ceviz ve somondaki Omega 3 yağ asitleri saça doğal bir bakım yapar.

ÇİNKO TAKVİYESİ

Kahve, alkol, siyah çay ve şeker; vücudun B vitamini, çinko ve demiri emmesini zorlaştırır. Sağlıklı saçlara sahip olmak için bu gıdalardan uzak durulmalıdır.

Bir çeşit B vitamini olan biotin, saç korteksini güçlendirerek saç kuruluğuna, erken beyazlaşmaya ve kırılmalara engel olur.

Hasar görmüş saç hücrelerini onarmada tahıllarda bulunan çinko çok faydalıdır. Çinko aynı zamanda kepek sorununu da önler.




Konular Kadın / Bakım